Tim Kamp Tim Kamp
15/05/2024 18:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 17:56

‘Bitcoin zal vast blijven zitten onder $75.000’, zegt Mike Novogratz

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Grote spelers beginnen bitcoin nu te onderzoeken', zegt Mike Novogratz

Foto: Marek Masik/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs blijft stabiel binnen een comfortabele zone van $55.000 tot $75.000, aldus de voorspellingen van miljardair Mike Novogratz. Novogratz is CEO van financiële dienstverlener Galaxy Digital. Hij zegt dat de crypotmarkt zich momenteel in een zogeheten consolidatiefase bevindt.

Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom
Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom

CEO cryptobank Galaxy Digital ziet rustige bitcoin-fase aanstaande

Na een periode van prijsbeweging gaat de huidige CEO van Galaxy Digital uit van een rustige tijd: een fase van consolidatie. Een consolidatiefase verwijst naar een periode van prijsstabiliteit en een beperkt handelsbereik. Vaak vindt dit plaats na een periode van volatiliteit of een sterke prijsbeweging in een cryptomarkt, zoals in dit geval bij bitcoin (BTC).

Ook zegt Novogratz dat de prijzen van diverse cryptocurrencies pas aan het einde van het kwartaal zullen stijgen. Deze voorspelling deed hij tijdens de kwartaalmeeting van Q1 voor zijn bedrijf. Galaxy Digital boekte tevens een record aan omzet in de eerste maanden van het jaar 2024.

“Bitcoin, ethereum (ETH) en al het andere, solana (SOL) zullen consolideren. Wat betekent dat? Het betekent waarschijnlijk ergens tussen 55K en 75K totdat de volgende reeks omstandigheden, de volgende reeks marktgebeurtenissen ons hoger brengt,” zei hij.

Galaxy Digital is een financiële dienstverlener en investeringsmaatschappij die zich richt op digitale activa en blockchain-technologie. Het bedrijf werd opgericht in 2018 door Michael Novogratz, een voormalige hedgefondsmanager van Goldman Sachs.

Het bedrijf  behaalde in het afgelopen kwartaal een recordomzet. Dat had waarschijnlijk te maken met het grote succes van onder andere de eerste Amerikaanse bitcoin beursfondsen (ETF’s). Die genereerden maar liefst $13,9 miljard aan volume in de eerste week na de lancering. Galaxy Digital heeft samen met Invesco een eigen bitcoin ETF gelanceerd.

Wel is de geldinstroom afgenomen, wat te wijten is aan de dalende bitcoin koers. Novogratz maakt zich hier verder geen zorgen over, meldde hij.

Advertentie

Geen reden tot paniek op de cryptomarkt

De steenrijke CEO ziet een bredere adoptie van bitcoin, vooral onder traditionele financiële instellingen. Mede daarom ziet Novogratz geen reden tot paniek, wat ETF-instroom betreft. Ondanks dat het bedrijf in samenwerking met Invesco de op één na slechts presterende bitcoin beleggingsfonds heeft, ziet Novogratz het positief in.

“We blijven de adoptie zien groeien. Grote spelers beginnen het nu pas door hun systeem te halen.”

Alleen de Grayscale Bitcoin Trust ETF deed het slechter dat de Invesco Galaxy Bitcoin ETF van de bedrijven Galaxy Digital en Invesco. Er kwam ‘maar’ $268 miljoen binnen in het fonds. Novogratz blijft verder optimisch. Hij erkent dat het tijd nodig heeft.

“Dat hele proces van vermogensbeheerders die het aan hun klanten verkopen, gaat niet van de ene op de andere dag.”

De bitcoin koers ervoer op 15 mei een snelle stijging van meer dan 4 procent. Die stijging ontstond na nieuws vanuit de Verenigde Staten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie