Simon Bosch Simon Bosch
09/10/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2022 12:05

Bitcoiner claimt verborgen bericht van Sathoshi te hebben gevonden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Por qué despiertan más ballenas de Bitcoin de hace mucho tiempo?

Foto: Media Whale Stock/Shutterstock

Ooit gehoord van die bizarre theorieën over mensen die verborgen berichten claimen te hebben gevonden, bijvoorbeeld in boeken zoals de Bijbel? Nu blockchain en cryptocurrencies hard op weg zijn om zowat een nieuwe religie te vormen weten sommige mensen berichten in blockchain-software te vinden. Gelukkig is het dit keer goed aan te tonen of het waar is of niet. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Berichten van Bitcoin-bedenker Satoshi

Blockchain-analist Jim Blasko schrijft op Facebook dat hij in de oudste versie van het Bitcoin-netwerk, versie 0.1, een stukje broncode heeft gevonden met interessante details. Hier heeft Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto in levende lijve gewerkt aan de broncode voor het netwerk. Dit soort grote projecten worden al snel erg complex, daarom zetten programmeurs graag notities in de softwarepakketten die ze versturen.

Blasko schrijft dat Satoshi dat ook heeft gedaan in versie 0.1. Tot nu toe werd gedacht dat deze versie al minimaal tien jaar verloren was, maar de programmeur heeft een kopie gevonden op SourceForge, een open-source platform voor softwareontwikkelaars. Al in november van 2008 werd hier gewerkt aan de broncode.

Advertentie

Bitcoin op zijn puurst

De broncode die op SourceForge te vinden is moet de officiële versie van de vroege ontwikkelaars zelf zijn. Het betreffende stuk codeertaal is afkomstig van de bekende Bitcoin-ontwikkelaars sirius-m (Martti Malmi) en is al op 3 januari 2009 gepubliceerd. Dat betekent dat de tekst vrijwel niet ‘nep’ kan zijn.

Satoshi zegt dat hij al vijf dagen met een reguliere processor (CPU) bitcoins (BTC) aan het minen is met een moeilijkheidsgraad van nul. Anderen, waaronder Hal Finney, zouden ook al aan het minen zijn. Het zou minimaal zes maanden duren voordat de eerste miljoen BTC gedolven zouden zijn. Dit is Bitcoin op zijn ‘puurst’ tijdens het Cypherpunk-era.

Hij legt verder uit dat je met de block time kunt terughalen wanneer een transactie is verstuurd. Bepaalde tekens moesten daarnaast niet worden toegevoegd, omdat sommige tekens in bepaalde fonts niet van elkaar te onderscheiden zijn. Dat kan problemen opleveren als je bijvoorbeeld een wallet-adres handmatig over probeert te nemen, en het kan hackers extra mogelijkheden geven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie