Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/04/2024 19:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2024 18:51

Bitcoin’s kleinere broertje voltooit halving, dit deed de prijs

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin's kleinere broertje voltooit halving, dit deed de prijs

Foto: Yuri Shebalius/Shutterstock

Bitcoin Cash (BCH), een afsplitsing van bitcoin, voltooide donderdag zijn tweede halving. De prijs van Bitcoin Cash daalde afgelopen woensdag, maar herstelde zich snel en steeg donderdag met bijna 15%. Het heeft waardevolle informatie opgeleverd in aanleiding naar de halving van BCH’s grotere broer.

Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Herstel na Bitcoin C(r)ash rally

Bitcoin Cash heeft de afgelopen drie maanden een behoorlijk rally doorgemaakt met een stijging van 147,85%. De verwachting rond de gebeurtenis duwde de prijs van BCH maandag naar een driejarige piek van $705. Er lijkt te zijn ingespeeld op de halving die afgelopen donderdag plaatsvond. 

Desalniettemin daalde de prijs van bitcoin Cash echter met 9,94% precies de dag voor de halving naar $572,21, volgens gegevens van CoinMarketCap. Na de halvering herstelde de koers zich echter snel en bereikte $604, een piek van ongeveer 5,5%.

Het snelle herstel van bitcoin Cash laat zien dat het relevant is onder marktdeelnemers en dat er een aanhoudende vraag is onder handelaren. Mijnbouwexpert @DavidShares merkt op dat miners van bitcoin cash naar het bitcoin-netwerk zijn overgestapt. Dat leidde tot een langzame blockproductie toen bitcoin cash op weg was naar de halving.

Het gedeelde hashing algoritme maakt het voor miners gemakkelijker om over te schakelen van het minen van BCH naar BTC. Het was een van de factoren die zorgde voor een scherpe correctie afgelopen woensdag.

Advertentie

Gevolgen ‘open rente’ door halving

De halving van het bitcoin cash-netwerk is 16 dagen vóór de halving van bitcoin voltooid. De gebeurtenis markeert een belangrijke mijlpaal voor BCH, aangezien de open rente als reactie hierop met bijna 25% steeg.

Open rente verwijst naar het totale aantal uitstaande bitcoin-futures of optiecontracten op de markt. Het is een maatstaf voor de hoeveelheid geld die op een bepaald moment in bitcoin-derivaten is geïnvesteerd.

Gegevens van Coinalyze laten zien dat de totale open rente in BCH-futures donderdag $674 miljoen bedroeg, vergeleken met $506 miljoen op woensdag, voorafgaand aan de halvering.

In 2017 werd bitcoin cash in het leven geroepen, omdat een groep mensen in de gemeenschap het oneens was over de manier waarop bitcoin verder werd ontwikkelt. Onder andere de beruchte Nakamoto-imitator Craig Wright zit achter het project.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie