Rogier van Kuijk
03/01/2024 15:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 15:15

Bitcoin’s potentiële bullrun: de impact van een beursfonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Eenrijkerleven

Bitcoin (BTC) steeg in 2023 met zo’n 155%. Daarmee sloot Bitcoin ($42.244) ongeveer 63% lager ten opzichte van de all-time-high ($69.000). En 2024 begint natuurlijk met veel spanning voor Bitcoin vanwege de aanstaande besluitvorming omtrent de komst van de spot Bitcoin ETF. Dit zien we ook terug in de positieve prijsontwikkeling.

Volgens een bericht van Reuters kan dit al op 10 januari aanstaande gebeuren, mits de revisies tijdig zijn doorgevoerd. Anders is 15 januari 2024 de datum. Stel dat deze wederom wordt uitgesteld, dan wordt 15 maart 2024 de volgende belangrijke datum.

Wat er op ons te wachten staat

Een volgende bullrun! Laten we even het lijstje afgaan:

i) Is de inflatie structureel gedaald en komt er niet een nieuwe renteverhoging? Ja. De huidige hoge rentestanden houden wel nog ruim een half jaar aan waarschijnlijk.

ii) Is er zicht op een renteverlaging om daarmee meer financiële ruimte te bieden aan bedrijven en particulieren? Ja, richting eind 2024.

iii) Is de werkloosheid niet hard aan het stijgen in de Verenigde Staten? Nee, nog niet. Dit kan namelijk een indicatie zijn voor een recessie. Dat is dus slecht voor de economie, immers kunnen consumenten minder consumeren en dat raakt het bedrijfsleven weer etc. Etc.

iv) Is de volgende Bitcoin halving in zicht, wat de schaarste vergroot? Ja, in april 2024.

v) Hoe staat het met de geopolitieke spanningen in de wereld? Present. De oorlog in Oekraïne met Rusland en verminderde steun uit de VS geven meer druk op Oekraïne. Rusland heeft ook veel meer mankracht op de langere termijn. Israël / Iran spanningen. Impact op olie en andere escalaties.

De impact van de spot Bitcoin ETF

Bij goedkeuring moet je je goed realiseren dat dit de deuren opent voor institutionele vermogensbeheerders. Dit zijn o.a. pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Zo kan je op termijn een enorme toestroom aan investeerders krijgen, die met schaarste van Bitcoin dus ook zorgen voor een hogere prijs. Op de korte termijn, na de goedkeuring, verwacht ik zelf eerst euforie en daarmee een pump van de prijs. Waarna deze weer terug zal zakken voordat de grotere bedragen de markt in stromen. Dit kan je niet timen, ik blijf dus rustig zitten.

Wat als er geen spot Bitcoin ETF komt?

Bitcoin heeft de spot Bitcoin ETF niet nodig om succesvol te blijven. Iedere vier jaar is er een halving waarmee de dagelijkse nieuwe voorraad gehalveerd wordt. Vandaag de dag zijn dit 900 bitcoins per dag. Na de halvering dus 450. Over vier jaar nog maar 225. Bitcoin blijft en de prijs gaat in de toekomst zeer waarschijnlijk alleen nog maar omhoog. Dit is dus niet de laatste bullrun!

Is jouw maag sterk genoeg?

2024 kan weleens een enorm turbulent jaar worden. Niemand weet exact wat de impact zal zijn in de komende twee jaar na goedkeuring van de spot Bitcoin ETF. Dit kan weleens een hele indrukwekkende bullrun gaan worden. Het risico op géén Bitcoin in jouw portefeuille hebben wordt inmiddels groter dan wél Bitcoin in jouw portefeuille hebben.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Deel dit artikel
Rogier van Kuijk

Eenrijkerleven is in 2020 opgericht door Rogier van Kuijk (41), die sinds zijn 11e belegger is, technische informatica studeerde en na een IT carrière van 20 jaar fulltime ondernemer is. Rogier deelt op Eenrijkerleven zijn passie, kennis, ervaringen en nieuwsgierigheid over geldzaken, beleggen, crypto en technologie.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie