Ivo Melchers Ivo Melchers
18/01/2024 20:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 19:11

Bitcoins ter waarde van honderden miljoenen gekocht door Tether

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoins ter waarde van honderden miljoenen gekocht door Tether

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Tether, de uitgever van de populaire crypto stablecoin USDT, heeft aan het eind van vorig kwartaal een enorme lading bitcoin (BTC) aangekocht. Dit is niet de eerste keer dat Tether bitcoins verwerft; het is zelfs de 11e grootste bezitter ter wereld, dat sinds mei vorig jaar structureel een deel van de winst in bitcoin investeert.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

8.888 nieuwe bitcoins

Tether heeft 8.888 bitcoins gekocht voor een totaalbedrag van 380 miljoen dollar. Hiermee komt het totale bezit van de stablecoin-uitgever uit op 66.465 BTC. Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze gigantische stapel een waarde van zo’n 2,8 miljard dollar.

Tether heeft niet officieel zijn bitcoin-adressen bekendgemaakt. Echter ontdekte Tom Wan, onderzoeksanalist bij 21.co, in augustus vorig jaar een adres dat toebehoort aan Tether.

Zoals gezegd kondigde Tether in mei vorig jaar aan dat het een deel van zijn winst aan bitcoin zou alloceren. Om precies te zijn zou 15 procent van zijn netto gerealiseerde bedrijfswinst toegewezen worden aan de aankoop van ‘s werelds grootste crypto.

Maar liefst 85 procent van de USDT-reserves is in de vorm van cash en treasury bills. Het overige deel bevat riskantere obligaties en geborgde leningen. Maar ook bitcoin en goud.

USDT is de grootste stablecoin van de industrie. Met een marktkapitalisatie van 95 miljard dollar heeft het een ruime voorsprong op de nummer twee USDC. USDC heeft een marktkapitalisatie van zo’n 25,7 miljard dollar.

Advertentie

11e grootste BTC bezitter

In september 2022 deed het in Zwitserland gevestigde bedrijf zijn allereerste BTC-aankoop. Destijds kocht het 33.980 BTC.

Sindsdien heeft het consequent elk kwartaal bijgekocht. De meest recente aankoop van 8.888 BTC is de op twee na grootste tot nu toe.

Volgens een ranking van Dune Analytics is Tether de 11e grootste BTC-bezitter ter wereld. Echter is het bezit van Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van Bitcoin, hierbij niet meegerekend. Met een geschat vermogen van 1,13 miljoen BTC zou hij met kop en schouders de eerste plek in beslag nemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie