Erik Juffermans Erik Juffermans
22/09/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2023 17:00

Bizar: Raketten en Bitcoin machines ontdekt bij gevangenisinval

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bizar: Raketten en Bitcoin machines ontdekt bij gevangenisinval

Foto: boyphare/Shutterstock

Een merkwaardig verhaal komt naar buiten uit Venezuela. Na ruim een jaar aan voorbereidingen heeft het Venezolaanse leger met succes een gevangenis heroverd van een criminele bende. Het leger nam zowel raketwerpers als bitcoin (BTC) mining machines in beslag. Eén soldaat kwam om het leven tijdens de operatie, melden lokale nieuwsbronnen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een paradijs voor gevangenen

Al lange tijd was de Tocoron gevangenis in het noorden van het land in handen van de Tren de Aragua, de grootste criminele bende van Venezuela. Ook in andere delen van Zuid-Amerika is de Tren de Aragua actief. Naar schatting heeft de bende vijfduizend leden en is actief in onder andere ontvoeringen, drugshandel, diefstal, prostitutie, illegale goudwinning en mensensmokkel.

De gevangenis, waar ongeveer 1.600 ‘gevangenen’ verbleven, fungeerde in feite als het hoofdkwartier van de bende. Na een jaar van voorbereidingen bestormden op woensdag elf duizend politieagenten en soldaten de gevangenis. Hoewel enkele gevangenen wisten te ontsnappen, is de gevangenis inmiddels volledig onder controle van de autoriteiten.

De Tocoron gevangenis had weinig meer weg van de gevangenis die het ooit was. Zo genoten de inwoners van de gevangenis onder andere van de volgende faciliteiten: een dierentuin, een zwembad, een casino, een bank, een restaurant, een honkbalveld en een disco. Ook verbleven echtgenoten en partners van bendeleden in de gevangenis.

Advertisement

Raketwerpers en bitcoin mining apparatuur

Granaten, sluipschuttersgeweren, raketwerpers, motoren en een volledige scala aan drugs werden geconfisqueerd. Wellicht nog opvallender was dat er ook een groot assortiment aan mining rigs voor het minen van bitcoin werden aangetroffen.

Het is echter onbekend welke rol de bitcoin mining machines speelden in dit hele verhaal en of ze actief werden gebruikt om BTC te minen.

Overigens was de gevangenis niet voor alle inwoners een feestje. Volgens de autoriteiten werden sommigen gevangenen als slaven behandeld in dienst van de machtigere bendeleden. Dit is bevestigd door enkele van de vrouwen die de gevangenis uitgezet zijn.

Nadat de autoriteiten controle over de gevangenis hadden genomen, zijn de gevangenen verplaatst naar een andere locatie.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement