René Raaphorst René Raaphorst
05/04/2018 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2018 10:15

Blockchain smartphone wordt realiteit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Finney smartphone

Wellicht heb je het al voorbij zien komen; een smartphone gemaakt voor het blockchain-tijdperk, beter bekend als de Finney smartphone. Het betreft een toestel ontwikkeld door Sirin Labs dat wordt ondersteund door het mobiele besturingssysteem SIRIN OS. De blockchain-gerichte elektronica-ontwikkelaar heeft nu ook een fabrikant gevonden voor de massaproductie van het toestel. De fabrikant FIH Mobile, beter bekend als Foxconn International Holding zal de productie voor haar rekening nemen. Zo melden Bloomberg en Sirin Labs gister op Twitter.


 
FIH Mobile is onderdeel van het bekende Foxconn; een multinationaal elektronicafabrikant dat gevestigd is in Taiwan. Andere opdrachtgevers van hen zijn onder andere Apple, Google, Huawei en Amazon. Foxconn maakt in haar fabrieken ook de Apple IPhones.
De Finney smartphone is ontworpen met het idee dat iedereen gemakkelijk en vooral veilig zijn of haar digitale valuta op kan slaan en kan gebruiken. Het is volgens CEO Moshe Hogeg van groot belang dat het gebruik en de opslagmethoden van cryptocurrencies drastisch verbeteren. Op dit moment is het volgens Hogeg te moeilijk en niet intuïtief.

“…the mass market would never get it. There’s no chance my mom can figure out how to use Bitcoin, and my mom is smart.” – Moshe Hogeg

Naast dat de Finney de gebruikerservaring op het gebied van cryptocurrencies zoals Bitcoin zou moeten verbeteren, zou het ook de meest veilige telefoon ooit moeten zijn. De telefoon is niet te hacken, aldus Sirin Labs. Gezien de vele hacks van Android telefoons en iPhones, is hier naar alle verwachting een grote doelgroep voor. Val jij onder deze doelgroep? Laat het ons weten in de comments, op Facebook of op Twitter.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie