Ivo Melchers Ivo Melchers
13/02/2023 13:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 13:12

Blockstream CEO: ‘’Bitcoin koers kan naar $10 miljoen in 2032’’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: valiantsin suprunovich/Shutterstock

Voorspellingen met betrekking tot de bitcoin koers komen met enige regelmaat voorbij in het bitcoin nieuws. Zo kon je een tijdje terug lezen dat de Amerikaanse vermogensbeheerder Ark Invest verwacht dat bitcoin (BTC) een koers van $1 miljoen kan bereiken in het jaar 2030. De CEO van Blockstream, Adam Back, doet daar nog een schepje bovenop door te zeggen dat de bitcoin koers in staat is om binnen 9 jaar tot $10 miljoen te stijgen. In dat jaar staat de zevende Bitcoin halving op de planning. Er zitten echter wel enige voorwaarden aan deze voorspelling.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Astronomische bitcoin stijging

In een Twitter thread van 12 februari legde de grootste ontwikkelaar voor het Bitcoin netwerk aan zijn 509.000 volgers uit in welke situatie de koers van bitcoin kan stijgen tot de $10 miljoen dollar.

Verbeteringen in Bitcoin layer-2 technologieën en wallet-infrastructuur zullen nodig zijn om zo’n enorme koersstijging te gaan zien de komende 9 jaar:

‘’Ik denk dat de komende twee halvings ‘interessant’ zullen worden. We hebben iets nodig waar de volgende miljard gebruikers hun eigen UTXO en hun eigen keys kunnen bewaren op een censuurbestendige manier. Zonder dat we daarbij de beveiliging van de blockchain teniet doen.’’

De CEO legde verder ook uit dat een deel van de volgende acceptatiegolf kan komen van wat hij beschrijft als ‘’hyperbitcoinisatie’’. Dit zijn momenten waarop mensen in hyperinflatoire omgevingen zich naar bitcoin ‘’haasten’’.

Advertentie

BTC voorspelling Hal Finney

Computerwetenschapper Hal Finney deed in 2009, slechts één week na het genesis block van Bitcoin, al de voorspelling dat Bitcoin zou kunnen fungeren als wereldreservemunt en in die rol een koers van $10 miljoen per stuk zou kunnen bereiken. Finney was na Satoshi Nakamoto de eerste persoon die de software van Bitcoin draaide. Ook was hij in een transactie met Satoshi de eerste persoon die BTC ontving. In totaal kreeg hij met deze transactie 10 BTC van Satoshi Nakamoto.

Veel mensen speculeren dat Finney misschien wel de oorspronkelijke bedenker van Bitcoin is. Echter heeft hij zelf ontkend dat hij degene is achter Satoshi Nakamoto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie