Timo Bult Timo Bult
07/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2019 06:00

Blockstream CSO: Bitcoin's (BTC) Lightning Network "simpelweg geweldig"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Blockstream CSO: Bitcoin's (BTC) Lightning Network

De chief strategy officer van Blockstream, Samson Mow, is zeer positief over de tweedelaags schalingsoplossing, Lightning Network genaamd. De oplossing zou het Bitcoin-netwerk sneller moeten maken. Echter zou de onderliggende technologie niet alleen voor bitcoin (BTC) gunstig uit kunnen pakken. De technologie zou namelijk ook voor andere blockchains gebruikt kunnen worden. Dit stelt Mow in een interview met Decrypt.
Het Lightning Network is een gedecentraliseerd systeem dat het mogelijk maakt om met bitcoin microtransacties uit te voeren. Zou je dit on-chain doen dan zijn de transactiekosten vaak te hoog en duurt het te lang voordat een transactie volledig geverifieerd is.
Door rechtstreeks betalingskanalen te creëren tussen nodes hoeft niet elke transactie direct vastgelegd te worden op de blockchain. In plaats daarvan kunnen de twee of meer verbonden nodes bitcoin naar elkaar versturen totdat het kanaal gesloten wordt. Pas dan worden de twee balansen van de nodes vastgelegd op de blockchain.
In het interview met Decrypto noemt Mow de technologie “simpelweg geweldig”. Het gebruik van de tweedelaags oplossing groeit gestaag. Zo stelt Mow:

Lightning moet organisch groeien, er is geen echte manier om het kunstmatig van de grond te krijgen. Mensen moeten kanalen openen, bitcoins vergrendelen en verbinding maken met andere nodes.

Vorige week bereikte het aantal nodes op het Lightning Network de 10.000. Vorig jaar lag dit aantal nog 8 keer lager. Kortom, de groei is er. Mow ziet dat de meeste successen op het gebied van schaling omtrent blockchains zijn behaald met behulp van “off-chain technologieën”. Hij denkt dan ook dat mensen zich realiseren dat on-chain oplossingen “niet echt werken.”
De CSO van Blockstream ziet daarnaast mogelijkheden om de technologie ook voor zijn eigen blockchain te gebruiken, Liquid genaamd. Zodoende zouden transacties met op blockchain-gebaseerde activa opgeschaald kunnen worden. Blockstream maakt het onder andere mogelijk om activa te tokeniseren. Daardoor kunnen bijvoorbeeld effecten en fiat-valuta via de blockchain worden verhandeld en vastgelegd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie