Timo Bult Timo Bult
07/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2019 06:00

Blockstream CSO: Bitcoin's (BTC) Lightning Network "simpelweg geweldig"

Nieuws
Blockstream CSO: Bitcoin's (BTC) Lightning Network

De chief strategy officer van Blockstream, Samson Mow, is zeer positief over de tweedelaags schalingsoplossing, Lightning Network genaamd. De oplossing zou het Bitcoin-netwerk sneller moeten maken. Echter zou de onderliggende technologie niet alleen voor bitcoin (BTC) gunstig uit kunnen pakken. De technologie zou namelijk ook voor andere blockchains gebruikt kunnen worden. Dit stelt Mow in een interview met Decrypt.
Het Lightning Network is een gedecentraliseerd systeem dat het mogelijk maakt om met bitcoin microtransacties uit te voeren. Zou je dit on-chain doen dan zijn de transactiekosten vaak te hoog en duurt het te lang voordat een transactie volledig geverifieerd is.
Door rechtstreeks betalingskanalen te creëren tussen nodes hoeft niet elke transactie direct vastgelegd te worden op de blockchain. In plaats daarvan kunnen de twee of meer verbonden nodes bitcoin naar elkaar versturen totdat het kanaal gesloten wordt. Pas dan worden de twee balansen van de nodes vastgelegd op de blockchain.
In het interview met Decrypto noemt Mow de technologie “simpelweg geweldig”. Het gebruik van de tweedelaags oplossing groeit gestaag. Zo stelt Mow:

Lightning moet organisch groeien, er is geen echte manier om het kunstmatig van de grond te krijgen. Mensen moeten kanalen openen, bitcoins vergrendelen en verbinding maken met andere nodes.

Vorige week bereikte het aantal nodes op het Lightning Network de 10.000. Vorig jaar lag dit aantal nog 8 keer lager. Kortom, de groei is er. Mow ziet dat de meeste successen op het gebied van schaling omtrent blockchains zijn behaald met behulp van “off-chain technologieën”. Hij denkt dan ook dat mensen zich realiseren dat on-chain oplossingen “niet echt werken.”
De CSO van Blockstream ziet daarnaast mogelijkheden om de technologie ook voor zijn eigen blockchain te gebruiken, Liquid genaamd. Zodoende zouden transacties met op blockchain-gebaseerde activa opgeschaald kunnen worden. Blockstream maakt het onder andere mogelijk om activa te tokeniseren. Daardoor kunnen bijvoorbeeld effecten en fiat-valuta via de blockchain worden verhandeld en vastgelegd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie