Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Blockstream CSO: Bitcoin’s (BTC) Lightning Network “simpelweg geweldig”

De chief strategy officer van Blockstream, Samson Mow, is zeer positief over de tweedelaags schalingsoplossing, Lightning Network genaamd. De oplossing zou het Bitcoin-netwerk sneller moeten maken. Echter zou de onderliggende technologie niet alleen voor bitcoin (BTC) gunstig uit kunnen pakken. De technologie zou namelijk ook voor andere blockchains gebruikt kunnen worden. Dit stelt Mow in een interview met Decrypt.

Het Lightning Network is een gedecentraliseerd systeem dat het mogelijk maakt om met bitcoin microtransacties uit te voeren. Zou je dit on-chain doen dan zijn de transactiekosten vaak te hoog en duurt het te lang voordat een transactie volledig geverifieerd is.

- Advertentie -

Door rechtstreeks betalingskanalen te creëren tussen nodes hoeft niet elke transactie direct vastgelegd te worden op de blockchain. In plaats daarvan kunnen de twee of meer verbonden nodes bitcoin naar elkaar versturen totdat het kanaal gesloten wordt. Pas dan worden de twee balansen van de nodes vastgelegd op de blockchain.

In het interview met Decrypto noemt Mow de technologie “simpelweg geweldig”. Het gebruik van de tweedelaags oplossing groeit gestaag. Zo stelt Mow:

Lightning moet organisch groeien, er is geen echte manier om het kunstmatig van de grond te krijgen. Mensen moeten kanalen openen, bitcoins vergrendelen en verbinding maken met andere nodes.

Vorige week bereikte het aantal nodes op het Lightning Network de 10.000. Vorig jaar lag dit aantal nog 8 keer lager. Kortom, de groei is er. Mow ziet dat de meeste successen op het gebied van schaling omtrent blockchains zijn behaald met behulp van “off-chain technologieën”. Hij denkt dan ook dat mensen zich realiseren dat on-chain oplossingen “niet echt werken.”

De CSO van Blockstream ziet daarnaast mogelijkheden om de technologie ook voor zijn eigen blockchain te gebruiken, Liquid genaamd. Zodoende zouden transacties met op blockchain-gebaseerde activa opgeschaald kunnen worden. Blockstream maakt het onder andere mogelijk om activa te tokeniseren. Daardoor kunnen bijvoorbeeld effecten en fiat-valuta via de blockchain worden verhandeld en vastgelegd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.083,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.103,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.131,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.169,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.266,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.266,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.083,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.103,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.131,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.169,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...