amerikaans_strafrechtelijk_onderzoek_prijsmanipulatie_bitcoin_ethereum

Bloomberg: Amerikaans ministerie van Justitie opent strafrechtelijk onderzoek naar BTC, ETH-prijsmanipulatie

136

Een crimineel onderzoek naar prijsmanipulatie bij Bitcoin (BTC) door crypto-handelaren is geopend door het Amerikaanse ministerie van Justitie, meldt Bloomberg vandaag 24 mei.

Bloomberg haalt vier, bij de kwestie betrokken maar niet nader genoemde bronnen aan in de berichtgeving dat het strafrechtelijk onderzoek, uitgevoerd door Amerikaanse federale aanklagers en de Commodity Futures Trading Commision (CFTC), zal onderzoeken hoe handelaren prijzen gemanipuleerd zouden kunnen hebben middels illegale activiteiten zoals spoofing en wash trading.

Spoofing, het creëren van groot aantal orders en het vervolgens annuleren daarvan, is een eerder naar voren gekomen in de crypto-markten, toen een onbekende handelaar (of groep handelaren), bekend onder de naam “Spoofy” naar verluidt een reeks bestellingen van $1 miljoen plaatste zonder deze te voltooien. Wash trading, waar Spoofy zich ook schuldig aan maakte, is wanneer een handelaar zijn eigen bestellingen koopt, waardoor de illusie ontstaat dat de marktvraag meer kopers trekt.

De bronnen zeggen dat het onderzoek specifiek zowel Bitcoin als Ethereum (ETH) omvat.

Zowel het ministerie van Justitie als de CFTC hebben nog niet gereageerd op de kwestie.

Het Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had in maart een eigen onderzoek naar cryptocurrencies gestart, waarbij een aantal aan crypto gerelateerde bedrijven als tZero, een dochteronderneming van het BTC-vriendelijke Overstock.com, onder het onderzoek vielen.

Meer recentelijk hebben Amerikaanse en Canadese regelgevers “Operation Crypto Sweep” aangekondigd; een gezamenlijke poging om frauduleuze cryptocurrency investeringsprogramma’s uit te roeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws