Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bots manipuleren Bitcoin (BTC) prijs op cryptocurrency exchanges: goed of slecht?

Voor veel mensen is de crypto markt voornamelijk befaamd om haar volatiliteit. Waar het gros van de mensen zich echter niet van bewust is, is de rol van zogenaamde ‘crypto trading bots’ in deze prijsschommelingen.

Toch blijven zulke bots wereldwijd een vaak voorkomend verschijnsel op crypto-beurzen. Zulke manipulatie is ook een van de redenen dat een Bitcoin (BTC) ETF nog steeds niet goedgekeurd is in de Verenigde Staten, aldus de SEC.

- Advertentie -

In een rapport van afgelopen september liet de Procureur Generaal van New York, Barbara D. Underwood, weten dat crypto-beurzen vaak extreem gevoelig zijn voor marktmanipulatie. Het rapport benoemde specifiek bots als de hoofdoorzaak hiervoor. Underwood voegde hieraan toe dat de integriteit van het hele systeem in gevaar zal worden gebracht als dit ook maar op een beurs wordt getolereerd.

Hoewel bots ook op de traditionele markten bestaan worden deze vaak scherp in de gaten gehouden. Crypto-beurzen zijn echter nog niet gereguleerd en zijn dusdanig een goudmijn voor bots.

Goede manipulatie?

Toch gelooft niet iedereen dat de marktmanipulatie iets slechts is. Veel van de ‘early believers’ in crypto willen juist dat de sector vooral vrij blijft van regulerende overheidsinterventies.

Een van deze personen is Kjetil Eilertsen, de oprichter van Quatloo Trader, dat hij omschrijft als “het beste marktmanipulatie gereedschap in de crypto-wereld”. Volgens Eilertsen is het beter om de markt eerlijk te houden door iedereen de mogelijkheid te geven om de markten te manipuleren. “Als iedereen kan manipuleren, kan niemand manipuleren”, aldus Eilertsen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.289,11 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.175,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.229,39 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.244,68 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.245,91 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...