Rico Engelbarts
04/10/2018 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2018 09:30

Bots manipuleren Bitcoin (BTC) prijs op cryptocurrency exchanges: goed of slecht?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bots_manipuleren_bitcoin_BTC_prijs_goed_of_slecht

Voor veel mensen is de crypto markt voornamelijk befaamd om haar volatiliteit. Waar het gros van de mensen zich echter niet van bewust is, is de rol van zogenaamde ‘crypto trading bots’ in deze prijsschommelingen.
Toch blijven zulke bots wereldwijd een vaak voorkomend verschijnsel op crypto-beurzen. Zulke manipulatie is ook een van de redenen dat een Bitcoin (BTC) ETF nog steeds niet goedgekeurd is in de Verenigde Staten, aldus de SEC.
In een rapport van afgelopen september liet de Procureur Generaal van New York, Barbara D. Underwood, weten dat crypto-beurzen vaak extreem gevoelig zijn voor marktmanipulatie. Het rapport benoemde specifiek bots als de hoofdoorzaak hiervoor. Underwood voegde hieraan toe dat de integriteit van het hele systeem in gevaar zal worden gebracht als dit ook maar op een beurs wordt getolereerd.
Hoewel bots ook op de traditionele markten bestaan worden deze vaak scherp in de gaten gehouden. Crypto-beurzen zijn echter nog niet gereguleerd en zijn dusdanig een goudmijn voor bots.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Goede manipulatie?

Toch gelooft niet iedereen dat de marktmanipulatie iets slechts is. Veel van de ‘early believers’ in crypto willen juist dat de sector vooral vrij blijft van regulerende overheidsinterventies.
Een van deze personen is Kjetil Eilertsen, de oprichter van Quatloo Trader, dat hij omschrijft als “het beste marktmanipulatie gereedschap in de crypto-wereld”. Volgens Eilertsen is het beter om de markt eerlijk te houden door iedereen de mogelijkheid te geven om de markten te manipuleren. “Als iedereen kan manipuleren, kan niemand manipuleren”, aldus Eilertsen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie