Rico Engelbarts
04/10/2018 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2018 09:30

Bots manipuleren Bitcoin (BTC) prijs op cryptocurrency exchanges: goed of slecht?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bots_manipuleren_bitcoin_BTC_prijs_goed_of_slecht

Voor veel mensen is de crypto markt voornamelijk befaamd om haar volatiliteit. Waar het gros van de mensen zich echter niet van bewust is, is de rol van zogenaamde ‘crypto trading bots’ in deze prijsschommelingen.
Toch blijven zulke bots wereldwijd een vaak voorkomend verschijnsel op crypto-beurzen. Zulke manipulatie is ook een van de redenen dat een Bitcoin (BTC) ETF nog steeds niet goedgekeurd is in de Verenigde Staten, aldus de SEC.
In een rapport van afgelopen september liet de Procureur Generaal van New York, Barbara D. Underwood, weten dat crypto-beurzen vaak extreem gevoelig zijn voor marktmanipulatie. Het rapport benoemde specifiek bots als de hoofdoorzaak hiervoor. Underwood voegde hieraan toe dat de integriteit van het hele systeem in gevaar zal worden gebracht als dit ook maar op een beurs wordt getolereerd.
Hoewel bots ook op de traditionele markten bestaan worden deze vaak scherp in de gaten gehouden. Crypto-beurzen zijn echter nog niet gereguleerd en zijn dusdanig een goudmijn voor bots.

Bitcoin winsten stuwen miljardenbedrijf Block naar opmerkelijke resultaten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goede manipulatie?

Toch gelooft niet iedereen dat de marktmanipulatie iets slechts is. Veel van de ‘early believers’ in crypto willen juist dat de sector vooral vrij blijft van regulerende overheidsinterventies.
Een van deze personen is Kjetil Eilertsen, de oprichter van Quatloo Trader, dat hij omschrijft als “het beste marktmanipulatie gereedschap in de crypto-wereld”. Volgens Eilertsen is het beter om de markt eerlijk te houden door iedereen de mogelijkheid te geven om de markten te manipuleren. “Als iedereen kan manipuleren, kan niemand manipuleren”, aldus Eilertsen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie