Braziliaanse centrale bank noemt bitcoin een ‘financiële innovatie’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El banco más antiguo de Brasil permite pagar sus impuestos con Bitcoin

Foto: Zarko Prusac/Shutterstock

Directeur Fabio Araujo van de Braziliaanse centrale bank benoemde onlangs de noodzaak voor een digitale centrale bank valuta (DCBV). DCBV zal gebruik moeten gaan maken van dezelfde technologieën die het fundament vormen voor crypto. Araujo verwacht met de Braziliaanse centrale bank in 2023 een eerste proefproject beschikbaar te hebben. In 2024 zal het project resultaten moeten leveren.

De Braziliaanse directeur bestempeld bitcoin (BTC) als een financiële innovatie en een katalysator voor de ontwikkelingen van het Web3 concept. Web3 is een vervolg op het World Wide Web waarin concepten zoals decentralisatie en token-based economie centraal staan. Steeds meer bedrijven, zoals Google, zetten in op Web3. Interesse in Web3 heeft de basis gevormd voor onderzoek naar DCBV. Echter ziet hij bitcoin niet als valuta en benoemt hij dat volatiliteit een groot nadeel is. Zo bereikte bitcoin in november 2021 nog een recordhoogte van $69.044. Op het moment schommelen de prijs rond de $23.000. Volgens Araujo is een DCBV nodig om de volatiliteit van de valuta in bedwang te houden.

Al sinds 2009, bij de livegang van bitcoin, doet de bank onderzoek naar Web3 en distributed database technology. Een gedistribueerde database is een database waarin gegevens zijn opgeslagen op verschillende fysieke locaties. Het gebruik hiervan bij bitcoin en het Proof-of-Work (PoW) principe zijn volgens Araujo essentieel voor het mainstream maken van Web3.

Araujo ging ook in op de smart contract technologie die Ethereum (ETH) in 2015 introduceerde. Hiermee ziet hij kansen om een scala aan innoverende financiële producten mogelijk te maken vergelijkbaar met functies die zijn geïntroduceerd door Bitcoin, Ethereum, DeFi, Web3 en stablecoins.

Stijgend aantal Braziliaanse crypto-investeerders

Het aantal crypto-investeerders in Brazilië blijft stijgen. Zo introduceerde het door Warren Buffet gesteunde Braziliaanse bank Nubank recent een nieuwe cryptoservice. Hiervan staat de teller na een maand als op 1 miljoen gebruikers. De bank verwachte grappig genoeg dit aantal gebruikers pas na een 1 jaar van operatie. Ook andere crypto projecten boeken succes in Brazilië. Zo onthulde de in Mexico gevestigde crypto exchange Bitso dat het 1 miljoen Braziliaanse gebruikers bereikte.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie