Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2021 06:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 06:22

Brazilianen kochten al meer dan $4 miljard crypto als bitcoin en ethereum in 2021, een toename van 150%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Brazilianen kochten al meer dan $4 miljard crypto als bitcoin en ethereum in 2021, een toename van 150%

Brazilianen hebben maar liefst $496 miljoen aan cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) gekocht in augustus. Over heel 2021 hebben Brazilianen zelfs $4,27 miljard aan crypto besteed. Dat onthulde de Braziliaanse centrale bank afgelopen weekend, meldt Reuters op 18 oktober.

Brazilianen besteedden het meest aan crypto in mei dit jaar, namelijk $756 miljoen. Dat zal geen verrassing zijn aangezien een aantal grote crypto toen nog records braken en nieuwe all-time high (ATH’s) vestigden, waaronder ether.

Vervolgens nam dat bedrag iets af, naar $695 miljoen in juni, $583 miljoen in juli en $496 miljoen in augustus. Toch kwamen deze drie maanden alsnog hoger uit dan februari en maart. In februari werd $386 miljoen en in maart $457 miljoen besteed door Brazilianen aan crypto.

Het is een toename van bijna 150% ten opzichte van dezelfde periode in 2020 en 2019 toen minder dan $1,7 miljard in Brazilië nog werd besteed aan crypto.

Volgens Bruno Serra, directeur van monetair beleid bij de Braziliaanse centrale bank, bezitten Brazilianen naar schatting nu bijna $50 miljard in totaal aan crypto. Hij voegt daaraan toe dat dit drie maal meer is dan wat Braziliaanse investeerders aan Amerikaanse aandelen bezitten, wat op ongeveer $16 miljard uitkomt.

Volgens Serra is beleggen in crypto een zoektocht naar vermogensdiversificatie door investeerders en hij verwacht dat deze ontwikkeling hier is om te blijven:

“Ik denk dat deze dynamiek van offshore diversificatie een dynamiek is die hier misschien blijft. Er zijn veel kanalen voor diversificatie geopend. De deviezenregelgeving wordt in dit opzicht versoepeld; het is iets dat we moeten aanpakken. Het is eenrichtingsverkeer. Vanwege de energiekosten produceert Brazilië geen crypto-activa. Het is slechts een importeur.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie