Rico Engelbarts
25/06/2018 13:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

BTC-prijs stijgt met 5%, waarmee ondergrens van $5.000 wordt vermeden, Theta en Ontology stijgen met 21%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur met meer dan 5% gestegen, toen de cryptocurrency-markt een licht herstel liet zien. Theta en Ontology noteerden een stijging van meer dan 21% en werden de beste presteerders van de markt vanaf 25 juni.
bitcoin_BTC_prijs_stijgt_5_procent_5000_dollar_grens_vermeden_grafiek
Mogelijke scenario’s voor BTC
Nadat het daalde tot maandelijks dieptepunt van $235 miljard, steeg de waarde van de cryptocurrency-markt met $16 miljard tot $251 miljard. Over het geheel genomen is het volume van de belangrijkste cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum (ETH) aanzienlijk gestegen in de afgelopen 24 uur, waardoor de marktomstandigheden zijn verbeterd.
Gisteren was het volume van Tether, een stablecoin waarvan de waarde afgedekt is door de waarde van de Amerikaanse dollar, meer dan $3 miljard, terwijl het volume van BTC op ongeveer $3,5 miljard bleef hangen en het volume van ETH $1,5 miljard was. Op een gegeven moment was het volume van Tether 76% hoger dan dat van Ethereum, wat tekenend is voor de volatiliteit in de markt en de instabiliteit van grote cryptocurrencies.
Het herstel van het volume van ETH van $1,5 miljard tot meer dan $2 miljard en dat van BTC van $3,5 miljard naar $4 miljard, tonen een verbetering in de korte-termijn trend van de markt, die eerder een te sterke neerwaartse trend liet zijn onder volledige controle van bears.
Mocht de BTC-prijs terugkeren tot over de $6.400 in de komende twee tot drie dagen en het een continue bullish momentum kan vertonen op verschillende momentum-indicatoren, waaronder de RSI-divergentie, is het waarschijnlijk dat de BTC-prijs een corrigerende rally op de korte termijn meemaakt, mogelijk tot boven de $7.000. Maar als BTC vandaag onder de $6.100 sluit, is het onwaarschijnlijk dat op de korte termijn een herstel naar de $7.000-regio plaats zal vinden.
De abrupte stijging van de prijs van Bitcoin op 24 juni, waardoor de crypto-markt een scherpe daling naar $200 miljard wist te voorkomen, was het begin van een kleine corrigerende rally, en om BTC naar de $7.000 te doen laten stijgen, zal het nodig zijn om een momentum rond deze regio te behouden.
In eerder gevallen waarin de BTC-prijs zich herstelde tot belangrijke support levels bij $8.000 en $10.000 bleef het volume van van BTC ruim boven de $6 tot $7 miljard, terwijl het volume van Tether en andere stablecoins relatief laag bleef. Om een bullish rally op de korte termijn te initiëren, zal BTC een piek in haar volume moeten ervaren.
Ontology en Theta
Theta en Ontology waren de best presterende tokens op 25 juni met een winst van meer dan 21%. De marktwaarde van Ontology is met meer dan $145 miljoen gestegen van $645 miljoen tot $790 miljoen.
Zelfs tijdens bear cycles presteert Ontology goed vergeleken met andere tokens, want op belangrijke cryptocurrency-exchanges als Binance en OKEx, heeft Ontology Tether-ondersteuning. Ontology blijft als een van de weinige tokens, naast ICON (ICX), Tron (TRX) en VeChain, Tether-ondersteuning ontvangen.
Ontology is ook een van de weinige tokens geweest met stabiele prijsontwikkelingen te midden van de op twee na slechtste correctie in de geschiedenis van de crypto-markt. Ten opzichte van Bitcoin heeft Ontology haar niveau redelijk goed kunnen handhaven, vergeleken met andere belangrijke tokens als ICX en TRX die ten opzichte van BTC flink zijn gedaald.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie