Rico Engelbarts
28/02/2019 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2019 19:15

Bullish momentum voor bitcoin (BTC) blijft ondanks diepe duikvlucht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

Het zijn rumoerige tijden voor bitcoin-investeerders. Eerst steeg BTC nog naar de $4.200, waarna het op 24 februari binnen enkele minuten weer naar de $3.800 dook. Sindsdien handelt de koers zijwaarts, maar wat mogen we verwachten op de korte en lange termijn?
Direct na de duikvlucht van de bitcoin-koers kwam het woord “marktmanipulatie” plotseling vaak voorbij op social media. De voornaamste reden hiervoor was de manier waarop de plotselinge keldering van de koers plaatsvond. Het gebeurde namelijk binnen een zeer kort tijdsbestek. Maar volgens de crypto-analist ‘The Crypto Monk’ was wat hier gebeurde logisch.
In een interview met CCN zei hij dat BTC al drie maanden lang tussen de $3.190 en $4.250 handelde. Het is daarom niet zo gek is dat veel beleggers besloten om hun posities te sluiten toen de koers eenmaal de $4.200 aantikte. Tijdens het interview zei hij:

Meerdere factoren hadden invloed op deze situatie: afnemende koopdruk, longposities die hun doel bereikten en werden gesloten en shortposities die direct heropend werden.

De bullish-vooruitzichten zijn door de plotselinge daling van 11% echter nog niet helemaal van de tafel. Op moment van schrijven is bitcoin $3.875 waard, wat betekent dat het maar 0,02% in waarde steeg de afgelopen 24 uur. Maar het feit dat de koers van het support-niveau op $3.700 afketste is een goed teken.
Er is echter nog geen sprake van een echte bullish reversal, wat zou betekenen dat de bearmarkt verandert in een bullmarkt. Het moet hiervoor eerst het resistance-niveau van $4.190 doorbreken. Mocht dit niet lukken dan blijft het heersende sentiment bearish, en moeten we rekening houden met een eventuele daling naar de $3.400, het laagste niveau van februari.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement