Timo Bult Timo Bult
26/02/2021 07:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2021 07:09

Buy the dip: Grote investeerders blijven bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bullish bitcoin koers door Coinbase boete en bearish patroon zichtbaar voor ethereum? John bespreekt het!

De koersen kregen de afgelopen dagen flinke klappen en bitcoin (BTC) toonde ook gisteren nog een wat slappe indruk. De correctie die bitcoin duizenden dollars in waarde liet dalen zorgde echter niet voor schrik bij investeerders. Nee, zij leken hun kans juist te hebben gegrepen!
Het blockchain-analysebedrijf CryptoQuant meldt dat gisteren in enkele uren tijd ruim 13.000 bitcoins bij de cryptocurrency exchange Coinbase wegvloeiden. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, vermoedt dat de bitcoins ter waarde van ongeveer $650 miljoen naar custody wallets gingen. Dit zijn wallets van opslagdiensten die de bitcoins bewaren in opdracht van grote investeerders:

“13k BTC stroomde een paar uur geleden weg bij Coinbase.

Het lijkt erop dat die BTC naar meerdere Coinbase-custody wallets zijn gegaan. Amerikaanse institutionele beleggers kopen nog steeds Bitcoin tegen de 48k-prijs.

Dit is het sterkste bullish signaal dat ik ooit heb gezien.”


Investeerders hebben hun ogen echter niet alleen op bitcoin gericht. Zo blijkt ook dat ethereum (ETH) investeerders hun zakken weer wat aan hebben gevuld tijdens de dip. Het Grayscale Ethereum Trust-fonds voegde namelijk maar liefst 10.000 ETH toe tussen 24 en 25 februari.
Grayscale bezit hiermee nu in totaal $38,7 miljard aan crypto. $22,5 miljard daarvan bestaat uit bitcoins, $5,1 miljard zit in het Ethereum-fonds.


De ontwikkelingen doen vermoeden dat grote investeerders inderdaad tijdens de dip hebben gekocht. De hoop op verdere stijgingen blijft dus nog altijd bestaan. Meepraten over alles wat met crypto te maken heeft? Word dan lid van ons gratis Telegram-kanaal!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie