Timo Bult Timo Bult
19/12/2020 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2020 14:04

Celsius Network CEO: 'Bitcoin (BTC) kan naar $500.000 stijgen'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Celsius Network CEO Bitcoin (BTC) kan naar $500.000 stijgen

Foto: CryptoFX/Shutterstock

De versnellende adoptie van bitcoin (BTC) is een van de achterliggende factoren van de recente rally. Dat hebben meerdere deskundigen uit de sector de afgelopen tijd vaker gezegd, zo ook Celsius Network CEO Alex Mashinsky. In een interview met Yahoo Finance sprak hij zijn verwachtingen uit en deed hij daarnaast nog een wilde prijsvoorspelling voor de toekomst!
Celsius Network is een gedecentraliseerd netwerk waarop gebruiker geld kunnen uitlenen en lenen. Volgens de CEO hebben ruim 250.000 gebruikers wereldwijd al zo’n $4 miljard aan activa op het platform uitgeleend. Opvallend is dat de toestroom van kapitaal blijft groeien, aldus Mashinsky.
De huidige rally is daarnaast anders dan die in 2017, een uitspraak die vaker is gedaan gedurende deze rally. Volgens de CEO is het “een veel bredere adoptie door zowel institutionele als retail investeerders.” Het zijn vooral de jongere generaties die bitcoin de voorkeur geven boven goud als bescherming tegen de inflatie, zo zegt Mashinsky:

“De jongere generatie is op zoek naar de digitale versie ervan, en de digitale versie met schaarste, nog schaarser dan goud, is Bitcoin.”

De reden dat bitcoin echte waarde heeft is het feit dat fiatvaluta, zoals de euro en dollar, gecontroleerd worden door centrale banken. Zij kunnen vrijwel grenzeloos meer geld in circulatie brengen waarmee het geld minder waard wordt. Mashinsky zegt dat mensen zich daarom nu realiseren dat “je iets nodig hebt dat echt schaars is.”
En wat gaat dit met de prijs doen? Op de vraag of hij gelooft dat bitcoin volgend jaar de $400.000 of zelfs $500.000 gaat aantikken antwoordt Mashinsky:

“Ik denk dat het dit jaar waarschijnlijk zal eindigen in dit bereik van $20.000 tot $25.000. Volgend jaar waarschijnlijk $30.000 tot $35.000, en dan gaan we door naar deze nieuwe hoge niveaus waar je het over hebt.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie