CEO_van_CBOE_legt_uit_waarom_ETNs_cruciaal_zijn_voor_bitcoin_effecten

CEO van CBOE legt uit waarom ETN’s cruciaal zijn voor Bitcoin-effecten

0

Tijdens een conferentie op 16 januari sprak Ed Tilly, de CEO van CBOE over waarom Wallstreet-investeerders wegblijven van cryptocurrency. Volgens hem komt dat door het ontbreken van Electronic Traded Notes (ETN’s).

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) is een van de grootste optie-exchanges in de VS. Het lanceerde op 10 december 2017 als eerste Bitcoin futures. Dit was in een periode waarin Bitcoin en andere crypto’s razend populair waren en de koersen enorm stegen. Nu is de interesse in de Bitcoin-effecten echter sterk gedaald.

Volgens Tilly zijn ETN’s noodzakelijk aangezien ze het voor kleinere investeerders makkelijker maken om de crypto-markt te betreden. Ze zijn namelijk in kleinere porties te verhandelen waardoor de toetredingsdrempel vele malen lager wordt.

Vaak is de drempel om crypto-effecten te kopen vrij hoog, zeker voor kleinere investeerders. Wanneer ETN’s zouden worden goedgekeurd zou dit leiden tot meer retail-beleggers die de markt betreden, met als gevolg meer Wallstreet-beleggers die in futures gaan investeren.

Toen Bitcoin-effecten werden gelanceerd werd verwacht dat ze zeer populair zouden worden. Het aantal openstaande contracten was vorig jaar nog 5.306, maar dat aantal is nu gezakt naar 3.420. Ter vergelijking; CBOE Volatility Index futures hebben 370.354 openstaande contracten. Dat komt volgens Tilly door de vele verschillende, relevante producten die beschikbaar zijn in die markt:

Er zijn trackers en replicerende notes die die exposure vergroten. Dat alles werkt samen.

Het is onduidelijk of de SEC ooit een ETN-product zal toestaan. Wel is duidelijk dat dat op dit moment in ieder geval niet zal gebeuren vanwege de overheids-shutdown in de VS. De SEC heeft daarom alle administratieve activiteiten gestaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws