Home Nieuws Bitcoin nieuws China gaat nationale blockchain standaarden introduceren

China gaat nationale blockchain standaarden introduceren

Naar verluidt is de Chinese overheid bezig met nationale standaarden voor blockchain technologie in het land.

- Advertentie -

In een interview met het Chinese persbureau Xinxua’s Economic Information Daily, liet een afgevaardigde van het Electronic Industry Standards Research Institute weten dat het bezig met is nationale standaarden voor blockchain technologie. Laatstgenoemde instituut werkt onder het Chinese ministerie van Industrie en Informatie Technologie. De te ontwikkelen standaarden zullen zich richten op het implementeren van blockchain technologie in verschillende sectoren.

Li Ming, directeur van het Blockchain Research Office aan het instituut van het ministerie, deed ook uit te doeken dat er plannen liggen voor een breder, nationaal plan voor blockchain standaarden waarbij een aantal relevante overheidsinstanties samenwerken aan de opzet van een “Blockchain and Distributed Accounting Technology Standardization Committee”.

De realisatie van de plannen die er nu liggen zou voor eind 2019 klaar moeten zijn en zal standaarden en richtlijnen omvatten omtrent bedrijfsvoering, processen, interoperationele werkingen en informatiebeveiliging.

De eerder genoemde afgevaardigde benadrukte het belang van beveiliging in het hanteren van blockchain technologie, waarbij hij aangaf dat dit ‘key’ zou zijn in het ontwikkelen van de standaarden. Verder werd aangegeven dat het initiatief eerder tot doel heeft om de industrie van regelgeving te voorzien dan om de ontwikkeling van blockchain te stimuleren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.181,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.224,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.231,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.291,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.453,30 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...