bitcoin dominantie moet stijgen voordat bullrun succesvol kan zijn

Civic CEO: “altcoin prijzen moeten worden ontkoppeld van bitcoin (BTC)”

Nu bitcoin (BTC) flink lijkt te corrigeren, is het volgens sommige analisten duidelijk dat het hier mogelijk om een pump-and-dump actie ging. Een enkele, of een klein aantal kooporders met een hoog volume zouden de afgelopen piek hebben geïnitieerd. De rally bleek dus niet legitiem te zijn, met een fake out tot gevolg.

Voordat een bitcoin prijsrally daadwerkelijk succesvol en echt kan zijn, moet er volgens Vinny Lingham, CEO van CivicKey, heel wat veranderen op de cryptomarkt. Volgens hem speelt sentiment nog een té grote rol. Dit blijkt volgens hem uit het feit dat wanneer de prijs van bitcoin stijgt, andere cryptocurrencies ook beginnen te stijgen. Wel verwacht hij dat bij een doorbraak van $6.200 mogelijk een nieuwe grote bullrun begint:

Dat gezegd hebbende, als BTC de $6200 kan doorbreken, zal dit waarschijnlijk het begin zijn van een nieuwe grote bullrun waardoor BTC tot grote hoogtes kan stijgen, maar als het alleen maar pure speculatie is en andere activa onevenredig profiteren van de gecreëerde waarde, zal het waarschijnlijk nogmaals slecht eindigen!

Bitcoin dominantie zou moeten stijgen

Volgens Lingham zou de bitcoin dominantie toe moeten nemen naar mate de cryptocurrency in waarde toeneemt. De bitcoin dominantie is het percentage van bitcoins marktkapitalisatie ten opzichte van de marktkapitalisatie van andere cryptocurrencies bij elkaar. Tijdens de afgelopen piek tot bijna $5.500 veranderde dit gegeven vrijwel niet, terwijl dit wel zou moeten gebeuren wanneer het om een daadwerkelijke toename van waarde zou gaan:

Het is gemakkelijk om te zeggen dat Bitcoin $10k of $20k of zelfs $100k waard kan worden, maar het probleem is dat naarmate de prijs naar deze niveaus stijgt, we de dominantie van Bitcoin niet disproportioneel zien toenemen.

Dit is volgens Lingham niet logisch: “Hoe kan een enkele activa de waarden van andere, niet verwante crypto activa dicteren.” Een belangrijke indicator dat een bullrun legitiem is en tot grote hoogtes kan stijgen is volgens hem “wanneer activa waarden worden ontkoppeld van bitcoin. Zolang dat niet gebeurt blijft het pure speculatie.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.950,98 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.927,56 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.915,29 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.931,99 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.853,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.037,89 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.912,91 Kopen
Laatste nieuws