Simon Bosch Simon Bosch
30/04/2022 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:22

Crypto aankopen verbergen is het nieuwe vreemdgaan: onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto aankopen verbergen is het nieuwe vreemdgaan: onderzoek

Foto: Antonio Guillem/Shutterstock

Heb je wel eens iets gekocht waar de mensen om je heen niet vanaf wisten? Dan ben je niet de enige, volgens een nieuw onderzoek van Circuit. Uit het onderzoek onder meer dan 1.000 Amerikaanse respondenten, blijkt dat vier van de vijf deelnemers hun aankopen wel eens geheimhouden. Cryptocurrencies zijn een nieuwkomer op deze lijst van geheime aankopen.

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Veel mensen verbergen aankopen

Vier van de vijf deelenemers die ongelukkig zijn of waren in hun relatie, hebben wel eens een aankoop verborgen. Voor stellen met gelukkige banden is dit ‘slechts’ twee uit vijf mensen die hun aankopen wel eens verbergen. Bij stellen met kinderen is dit percentage ook hoger, namelijk 82,9% ten opzichte van 68,9%.

De belangrijkste reden om een transactie niet te vertellen is omdat het een onbelangrijke aankoop was. Maar ook bijvoorbeeld de angst om te worden veroordeeld en de angst voor gekwetste gevoelens spelen een belangrijke rol. Een kwart van de respondenten geeft aan dat zij proberen te  voorkomen dat de relatie beschadigd raakt. De gemiddelde prijs van een niet vertelde aankoop was $75 (€71,1).

Advertentie

Crypto is nieuw op de lijst

Het verbergen van cryptovaluta is relatief nieuw. Dat is niet zo vreemd, aangezien de markt ook nog maar net bestaat. Crypto-tokens staan op plek zeven in de lijst. Kleren en schoonheidsproducten staan vermoedelijk al langer op plek één en twee. Alcohol verzorgt plaats vijf en juwelen staan op de tiende plaats.

Ook wordt er veel moeite gedaan om zaken te verbergen. Zo verwijdert 45,7% zijn browsergeschiedenis, maakt 38,1% gebruik van speciale bezorgservices en verandert 37,9% het wachtwoord van zijn bankrekening. Er bestaat zelfs een term voor dit onderwerp: financiële ontrouw. Dit kan grote gevolgen hebben voor je relatie, omdat het vertrouwen kan schaden. Toch is het belangrijk om te benadrukken dat er vaak hele logische redenen zijn om financieel ontrouw te zijn.

Zo zie je maar weer, een onprettige relatie kan een hoop financiële zorgen met zich meebrengen. Als je ervoor kunt zorgen dat de band met je partner beter wordt, dan kan een flinke last verdwijnen. Misschien kunnen jullie dan wel samen in cryptocurrencies investeren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie