Kevin Schijven Kevin Schijven
28/05/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 14:04

Crypto als Bitcoin (BTC) zullen tot volgende economische crisis leiden, zegt CEO edelmetalenbedrijf

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto als Bitcoin (BTC) zullen tot volgende economische crisis leiden, zegt CEO edelmetalenbedrijf

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Volgens Brett Heath, CEO van Metalla Royalty & Streaming, zal de cryptocurrency markt voor de volgende financiële crisis zorgen. Dat zegt hij tijdens een interview met financieel nieuwszender Kitco News op 27 mei:

 “Als je terugkijkt op de afgelopen decennia en je kijkt naar alle financiële crises die zich hebben voorgedaan, weet je, ze hebben allemaal een aantal dingen gemeen. En een daarvan is de massale adoptie van een nieuw financieel product of een nieuwe technologie die niet goed wordt begrepen.”

Aldus Heath. De CEO zegt dat crypto “geen intrinsieke waarde” hebben en beschrijft ze als een “vergunning voor de particuliere sector om geld te drukken.” Hij vergelijkt de hoeveelheid liquiditeit die sinds 2020 in crypto is gestoken met de M1 van de Verenigde Staten.

De M1 is de totale maatschappelijke geldhoeveelheid of primaire liquiditeitenmassa. Heath meldt dat deze meer dan verviervoudigd is sinds begin 2020 in de VS, terwijl dat voor crypto zelfs een vertienvoudiging is. Volgens de CEO zal het eindresultaat van crypto een gigantische sell-off zijn met grote gevolgen van dien:

 “Als je zoveel kapitaal uit digitale portemonnees over de hele wereld wegvaagt, kun je maar beter geloven dat er enkele belangrijke financiële gevolgen zullen zijn.”

Metalla Royalty & Streaming is een Canadees investeringsbedrijf voor edelmetalen als goud en zilver ter waarde van bijna een half miljard. Men moet er dus rekening mee houden dat bitcoin (BTC), het “digitale goud” een directe concurrent is van het bedrijf.

 “Hoe zit het met de andere 10.000 cryptocurrencies die vandaag de dag bestaan, waarvan er vele betere technologie hebben, betere privacy hebben en veel minder energie verbruiken? Als er zoveel zijn, wat is dan nog de intrinsieke waarde?”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie