Timo Bult Timo Bult
17/03/2024 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2024 14:43

Crypto-analist bekijkt de koers: Hoever kan bitcoin nog dalen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto-analist bekijkt de koers: Hoever kan bitcoin nog dalen?

Foto: bookzv/Shutterstock

De afgelopen maanden lijkt de enige richting voor bitcoin (BTC) omhoog te zijn, maar daar de afgelopen week verandering in gekomen. De koers is meer dan 10 procent in waarde gedaald. Een analist op X deelt zijn verwachting van hoe diep de koers mogelijk nog kan gaan dalen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin halvings en de correcties die eraan vooraf gingen

Analist “Bags” heeft de historische prijsgegevens bekeken. Hij keek daarbij vooral naar de bitcoin koersbewegingen voordat de voorgaande drie halvings plaatsvonden.

Normaalgesproken is de aanname dat bitcoin een grote kans heeft om te gaan stijgen tijdens en na de halving. Dat komt omdat het aantal nieuwe BTC dat in omloop komt na de halving gehalveerd wordt. Dat zou in principe prijsstijgingen moeten veroorzaken wanneer de vraag naar bitcoin gelijk blijft, of stijgt.

Maar Bags merkt op dat er voor elke halving eerst een flinke correctie plaatsvindt. Tijdens de eerste ‘halving cyclus’ ging het om een correctie van 38 procent (dus voordat de eerste halving plaatsvond).

Tijdens de tweede halving cyclus zag bitcoin ook eerst een correctie van 38 procent. En tijdens de derde halving cyclus, je raadt het al, was er ook een correctie van 38 procent waar te nemen.

Bags laat voor de derde cyclus de enorme crash tijdens de Covid-pandemie buiten beschouwing aangezien dit een uitbijter was.

Advertentie

Bitcoin koers kan nog flink dieper dalen

De analist deelt vervolgens een berekening van hoe diep bitcoin nog zou kunnen dalen wanneer we ook voor deze cyclus 38 procent aanhouden. Vanaf de huidige all-time high van 73.500 dollar zou dit een bodem aanduiden bij 45.500 dollar.

Volgens Bags kan bitcoin nog tot 45.500 dollar dalen, mocht de trend van de afgelopen halving cycli intact blijven. – Bron grafiek: Tradingview.

In de comments merkt iemand op dat bitcoin nog nooit eerder zijn prijsrecord heeft verbroken vóórdat de halving plaatsvond. Daarom zou deze observatie niet overeind blijven. Bags heeft daar een antwoord op.

Volgens de analist is de eerste grote beweging die bitcoin maakt vanaf de bodem van de bearmarkt tot aan de halving historisch gezien steeds iets groter geworden. “Dus het verbreken van het prijsrecord voor de halving past in die kleine trend,” aldus de analist.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie