Rico Engelbarts
01/06/2019 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2019 17:40

Crypto-analist: Bitcoin (BTC) pas op 1/4e van huidige cyclus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Kovtun Dmitriy/Shutterstock

Nu de crypto-winter ten einde lijkt te zijn gekomen, beginnen veel analisten hun verwachtingen te uiten over de mogelijke aanstaande bullmarkt. Sinds december 2018 steeg bitcoin (BTC) met maar liefst 130 procent. Waar gaat de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie op de lange termijn heen?
Josh Rager, een bekende crypto-analist, kijkt hiervoor naar de koersbewegingen die bitcoin in het verleden heeft gemaakt. Opvallend is dat de koers al drie cycli heeft gevolgd in het verleden.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1134458358814203904?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1134458358814203904%7Ctwgr%5E393039363b74776565745f6d65646961&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ccn.com%2Fbitcoin-price-75-away-from-bull-peak-analyst

Als je naar de historische cycli in de Bitcoin-grafiek kijkt, zal je merken dat elke cyclus van de bullmarkt de duur van de vorige uptrend overschrijdt

Maak je geen zorgen over pullbacks, Bitcoin zit pas op 1/4e van de huidige uptrend.

Kortom, na elke bearmarkt begint bitcoin aan een uptrend. Deze uptrend duurt bij elke nieuwe cyclus langer dan de vorige cyclus. De tijd waarin bitcoin naar een nieuwe piek stijgt wordt dus steeds iets langer.
Of bitcoin deze cycli netjes blijft volgen weet natuurlijk niemand zeker. Wel zijn er genoeg bullish fundamentele factoren die aantonen dat de acceptatie en de interesse in bitcoin gestaag toenemen.
Zo verschijnen er steeds meer institutionele platformen op de markt waarop institutionele beleggers, die vaak met grote sommen geld investeren, kunnen beleggen in bitcoin of andere cryptocurrencies.
Door de toenemende mate van adoptie geloven steeds meer deskundigen dat crypto toch echt de toekomst van geld zal zijn. Zo zei de medeoprichter van de cryptocurrency-exchange Gemini op Twitter:

We praten er altijd over om naar Mars te gaan. Er zitten geen grenzen aan onze verbeelding als het gaat om ruimtevaart. Maar als het gaat om de toekomst van het geld, hebben er merkwaardig genoeg veel last van een acuut falen van de verbeelding. De Bitcoin-raket is op dit moment nog aan het tanken, zorg dat je je stoel op tijd boekt,

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie