Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2021 08:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 08:48

Crypto bloedbad zorgt voor veel verlies, bitcoin (BTC) lijkt te herstellen maar koersen nog volatiel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto bloedbad zorgt voor veel verlies, Bitcoin lijkt te herstellen maar koersen nog volatiel

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De rust lijkt langzaam terug te keren op de cryptocurrency markt na het bloedbad van gisteren. De markt had een van de zwaarste klappen ooit te verduren en de koersdalingen zorgden gisteren voor veel paniek op de markt en problemen bij cryptocurrency-exchanges.

Vooral nieuwe investeerders, mensen die recent bitcoin (BTC) kochten, zagen gisteren veel verlies. Analysebedrijf Glassnode meldt dat de ‘Short-Term Holder Spent Output Profit Ratio’ (STH-SOPR) hard daalde:

Ook handelaren in futurescontracten kregen het zwaar. Volgens bybt.com werden maar liefst $8 miljard posities geliquideerd in de afgelopen 24 uur. Daarnaast kreeg ook de decentralized finance (DeFi) markt een behoorlijke klap. Volgens DeFi Pulse is de total value locked (TVL) van $80 miljard naar $60 miljard gedaald.

Alhoewel het nu rustig lijkt vergeleken met gisteren, nemen de handelsvolumes toe, tonen veel koersen nog behoorlijke schommelingen en is deze volatiele periode wellicht nog niet ten einde.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin schoot na de flash crash van $30.400 naar $41.600. Daarna zakte de koers echter toch weer omlaag, maar vond in de avond tot twee keer toe support op $37.500. Gedurende nacht zakte bitcoin hier echter weer doorheen en kwam bij $35.400 uit. Sindsdien is de BTC koers met 13% gestegen en handelt het weer in de buurt van de $40.000. Bitcoin lijkt iets sneller te herstellen dan de meeste altcoins en de dominantie van bitcoin stijgt dan ook weer van zo’n 38% naar 42%. Toch staat bitcoin nog zo’n 30% in de min ten opzichte van twee weken geleden.

Altcoins

Ethereum (ETH) crashte gisteren naar $2.050 en steeg vervolgens weer naar $3.000. Gedurende nacht kwam de ether koers echter weer bij $2.200 uit, maar is sindsdien weer aan het klimmen en steeg net boven $2.750 uit. Toch is dat 35% onder de all-time high (ATH) van een week geleden.

Veel koersen zien we dergelijke bewegingen maken. Cardano (ADA) zakte gisteren naar 1,16, herstelde toen naar $1,89, zakte in de nacht weer naar $1,37 en staat nu op ongeveer $1,70. Dogecoin (DOGE) kwam gisteren op $0,25 uit, steeg toen naar $0,42, daalde in de nacht naar $0,30 en staat nu op $0,37.

We zien ook een paar koersen juist nog verder zakken, waaronder Terra (LUNA). De LUNA koers daalde gisteren naar $9,76 en herstelde toen naar $12,66. Daarna daalde Terra naar $8,17 en is nu weer terug op $9,76. Terra staat daarmee 32% in het rood vandaag. Ook bitcoin SV (BSV) staat 32% in het rood.

Toch zien we ook een paar altcoins beter presteren dan de rest. Filecoin (FIL) maakte zojuist een sprong van 10% omhoog. Waves (WAVES) is vandaag een van de enige koersen die ten opzichte van 24 uur geleden in het groen staat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie