Kevin Schijven Kevin Schijven
16/03/2020 11:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2020 11:24

Crypto-markt daalt wederom, bitcoin (BTC) wellicht richting $4.000, PlanB verdedigt zijn SF2-model

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto-markt daalt wederom, bitcoin (BTC) wellicht richting $4.000, PlanB verdedigt zijn SF2-model

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptocurrency markt is extreem volatiel op het moment, vorige week doken alle koersen hard omlaag. De uitbraak van het coronavirus zorgt voor paniek op alle markten, zowel de traditionele als die van cryptocurrency.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Quantative Easing (QE)

Afgelopen weekend leek het even rustiger te worden op de markt. De hoop was dat bitcoin het ondersteuningsniveau rond $5.300-$5.400 vast kon houden en dat leek ook even het geval te zijn.
Toen kondigde gisteren laat (15 maart) de Federal Reserve (Fed), de centrale bank van de VS, aan dat het de rente naar bijna 0% verlaagt en maar liefst $700 miljard de economie gaat inpompen.

Advertentie

Bitcoin (BTC)

Vervolgens schoot de prijs van bitcoin (BTC) binnen enkele minuten met bijna 15% omhoog naar een waarde rond $5.900. Echter wist de koers dit niet vast te houden en enkele minuten later was deze opbrengst alweer verloren.
Vandaag, op 16 maart, heeft de koers weer een nieuwe klap gevangen en duikt deze met bijna 14% omlaag naar een waarde van ongeveer $4.650 op het moment van schrijven.
Dat betekent dat de koers nu onder de 200 dagen moving average (MA) is gedoken. Dat is een bearish signaal en meerdere analisten vrezen een daling richting $4.000 de komende dagen.

Bitcoin ETFs krabbelen terug en breken trend na slechtste week ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stock-to-Flow (S2F)

Het bekende stock-to-flow (S2F) model van PlanB kwam ook onder vuur te liggen. De lage koers zou niet meer overeenkomen met het model, maar dat ontkent de Nederlandse analist. Volgens PlanB zitten de huidige waardes nog ruim binnen de banden van het model:

Sommige mensen denken dat het S2F-model gisteren kapot is gegaan. Natuurlijk niet. Bitcoin slingerde mooi rond de modelwaarde en bleef ruim binnen de modelbanden. De extreme volatiliteit binnen de modelbanden schudt de zwakke handen uit. Geen extreem rendement zonder extreem risico (volatiliteit).

Crypto-analist bekijkt de koers: Hoever kan bitcoin nog dalen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Altcoins

Zoals gewoonlijk trekt bitcoin ook de rest van de altcoins met zich mee. Alle altcoins op de markt tonen op 16 maart wederom een daling van maar liefst 15% of meer. De koers van ethereum (ETH) gaat inmiddels richting $100, terwijl die op 11 maart nog op $200 stond en op 7 maart nog op bijna $250. Dat is een daling van meer dan 50%.
XRP (XRP) is imiddels onder $0,14 uitgekomen. Zo laag is de koers van XRP sinds begin 2017 niet meer geweest.  Onder de grootste altcoins vangt tezos (XTZ) de hardste klap vandaag met een daling van bijna 30%
Tezos maakte een geweldige start in 2020 en was wekenlang de sterkste stijger op de markt. Het is inmiddels deze winsten compleet kwijt. De koers van XTZ schoot met bijna 200% omhoog van ongeveer $1,3 rond de jaarwisseling naar $3,7 medio februari. Inmiddels is deze weer teruggezakt naar $1,15.

Crypto-analist bekijkt de koers: Hoever kan bitcoin nog dalen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Marktkapitalisatie

De totale marktkapitalisatie viel vorige week van $220 miljard naar ongeveer $150 miljard. Deze waarde werd dit weekend vastgehouden, maar op 16 maart is de totale kapitalisatie met nog eens 13 tot 15% gezakt naar $130 miljard.
Doordat we pas in het begin staan van deze uitbraak staan wordt verwacht dit nog niet het einde is van de paniek op de financiële markten en dat daarom verdere dalingen te verwachten zijn de komende tijd. Houd je hoofd dus koel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie