David van Ineveld David van Ineveld
12/12/2023 21:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 18:57

Crypto marktcorrectie: wat de bitcoin dip betekent voor altcoins

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Hallo allemaal, in deze video bespreek ik de recente dip in de cryptomarkt, met name de impact op bitcoin (BTC) en altcoins zoals ethereum (ETH) en fantom (FTM).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin en de crypto marktdip

De langverwachte dip is eindelijk hier. Bitcoin en andere altcoins hebben een significante daling meegemaakt. Ik wil benadrukken dat, hoewel bitcoin slechts enkele procenten daalde, veel altcoins verliezen van meer dan 10% zagen.

Dit is een belangrijk moment om de markt te analyseren en te begrijpen welke niveaus cruciaal zijn voor bitcoin om het korte termijn momentum te behouden. Ik geloof dat we nog steeds in een opwaartse trend zitten, en dit is een kans om te accumuleren. Het is cruciaal om te kijken naar hoe de markt reageert op deze dip en waar de supportniveaus liggen.

Advertentie

De impact op altcoins

Wat betreft altcoins, zoals fantom, is het interessant om te zien hoe ze reageren op de marktbewegingen van bitcoin. Het is niet ongewoon dat altcoins dips van 30 tot 40% ervaren, wat nog steeds als gezonde prijsactie kan worden beschouwd.

Tot slot wil ik het belang van spot trading en lange termijn strategieën benadrukken. In mijn Ultimate DCA-methode leer ik over het belang van accumuleren tijdens dips en het veilig opslaan van je assets.

Volatiliteit is een onderdeel van de cryptomarkt, en het is cruciaal om voorbereid te zijn op zowel de ups als de downs. Door je te concentreren op lange termijn strategieën en voorzichtig te zijn met leverage, kun je de volatiliteit in je voordeel gebruiken.

Ik hoop dat deze video weer nuttig is voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Vergeet niet te abonneren voor regelmatige updates en laat je vragen of opmerkingen achter onder de video. Tot de volgende keer!

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin, NFT’s en aandelen

David is sinds 2013 actief met cryptocurrencies. In 2018 werd hij onderdeel van het team van Crypto Insiders waarbij hij wekelijks koersupdates en macro updates deelde. In 2021 is hij naast zijn werkzaamheden als aandeelhouder bij Catena Investments een YouTube-kanaal gestart om zijn kennis en inzichten te delen omtrent het investeren in crypto’s, aandelen, NFT’s en andere assets. Wil je meer weten over zijn visie en inzichten? Volg hem dan op zijn YouTube-kanaal!

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie