Ivo Melchers Ivo Melchers
12/03/2024 09:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2024 08:53

Crypto Ontbijt: Mega bitcoin ETF stromen, Coinbase rechtszaak & meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Mega bitcoin ETF stromen, Coinbase rechtszaak en meer

Foto: Nelson Antoine/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Opvallende bitcoin ETF in- en uitstromen

De netto-instroom voor alle bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) tezamen kwam gisteren uit op 505,6 miljoen dollar, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Met het grote succes van de afgelopen weken is dit op zichzelf niet meer zo spectaculair. Echter beleefde crypto-vermogensbeheerder Grayscale een opvallend negatieve dag.

Grayscale’s fonds, GBTC, zag namelijk een netto-uitstroom van 494,1 miljoen dollar. Dit betekent dat de negen andere fondsen bijna 1 miljard dollar aan kapitaal hebben binnengehaald. Sinds de lancering op 11 januari hebben de negen ‘nieuwkomers’ nog niet zo’n succesvolle dag beleefd.

BlackRock nam zoals bijna iedere handelsdag de leiding met een totale instroom van 562,9 miljoen dollar. VanEck sprong er echter bovenuit met een recordinstroom van 215,5 miljoen dollar.

Coinbase vecht voor duidelijke crypto-regels

De Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase heeft zijn juridische strijd, met als doel duidelijkere crypto-regelgeving, tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voortgezet.

In 2022 stuurde Coinbase een petitie naar de toezichthouder over crypto-regelgeving en in april vorig jaar klaagde Coinbase de SEC aan omdat het de vragenlijst weigerde in te vullen.

Advocaten voor de Amerikaanse beursgigant hebben hun gisteren openingspleidooi ingediend in hun zaak tegen de SEC bij het Hof van Beroep van het Derde Circuit. Coinbase vraagt het hof om hun verzoek tot herziening toe te kennen, de afwijzing door de SEC ongedaan te maken en de commissie op te dragen om het regelgevingsproces voor de crypto-industrie te starten.

Kans op ethereum ETF afgenomen volgens analist

Bloomberg ETF-analist heeft zijn verwachtingen wat betreft de mogelijke komst van een ethereum (ETH) spot ETF in mei naar beneden bijgesteld. De expert schatte aanvankelijk de kans op 70 procent dat de SEC in mei goedkeuring zou geven, maar heeft deze kans nu bijgesteld naar slechts 35 procent. In mei verstrijken de allereerste definitieve deadlines.

Een gebrek aan communicatie vanuit de toezichthouder is volgens Balchunas de belangrijkste reden waarom een goedkeuring nog ver weg lijkt.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie