Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2024 09:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2024 09:38

Crypto Ontbijt: Memecoins onderuit, PayPal op Solana, Crypto op NYSE & meer

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Lancering Ethereum ETF’s & nieuwe Mt. Gox Bitcoin verkoop

Foto: orhan akkurt/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen die afgelopen nacht in de crypto wereld hebben plaatsgevonden.

Zo ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Memecoins dalen flink

De cryptomarkt kleurt weer rood vandaag. Bitcoin (BTC) maakte gisteren een forse duik en het lukt vanochtend niet om de $68.000 te heroveren. Bitcoin zakt met 1% naar $67.820.

Ethereum (ETH) daalt met bijna 3% naar $3.750 en solana (SOL) met 3,6% naar $166. Het zijn vooral de memecoins, die eerder deze week hard stegen, nu de hardste klappen vangen. Dogwifhat (WIF), pepe (PEPE) en floki (FLOKI) dalen meer dan 10% en bonk (BONK) zelfs meer dan 20%.

Er is een uitzondering: notcoin (NOT) stijgt juist met 24%. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Advertentie

Bitcoin-ETF’s zien voor 13e dag op rij instroom

Het was gisteren ook geen indrukwekkende dag voor de relatief nieuwe bitcoin-ETF’s. Hoewel de beursfondsen een netto-instroom zagen voor de dertiende handelsdag op rij, was het gisteren de kleine instroom van die dertien dagen.

De netto-instroom kwam gisteren op 28,3 miljoen uit. De bitcoin-ETF van Grayscale zag voor de tweede dag op rij een netto-uitstroom. Deze kwam op 31,1 miljoen uit.

‘Bitcoin-crash komt niet door Mt. Gox, heeft een andere oorzaak’
'Bitcoin-crash komt niet door Mt. Gox, heeft een andere oorzaak'

Lanceren de ethereum-ETF’s in juni?

De grote vraag op de markt is momenteel: wanneer lanceren eigenlijk de goedgekeurde ethereum-ETF’s?

Dat wordt mogelijk eind juni, speculeert de markt. De reden hiervoor is dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn aangepaste aanvraag heeft ingediend.

Dit is volgend ETF-expert Eric Balchunas een goed teken omdat het toont dat er vooruitgang is. Balchunas verwacht dat andere vermogensbeheerders snel zullen volgen. Zelf gokt hij op een lancering in begin juli.

PayPal’s nieuwe stablecoin lanceert op Solana

Bijna een jaar geleden lanceerde PayPal, de enorme online betalingsdienst, zijn eigen stablecoin op het Ethereum-netwerk.

Nu volgt ook de lancering op het Solana-netwerk. Het valt ondertussen gebruikers op dat de stablecoin op Solana enkele unieke privacy functies ondersteunt.

Mastercard lanceert nieuwe crypto-netwerk in Europa

Mastercard introduceert een nieuw peer-to-peer (P2P) netwerk voor crypto. Het netwerk, genaamd Mastercard Crypto Credential, zal beschikbaar zijn voor gebruikers in Europa en Latijns-Amerika.

Gebruikers kunnen binnen dit netwerk aliassen gebruiken voor hun transacties. Deze aliassen, korte benamingen voor crypto-wallets, zijn vergelijkbaar met de adressen die door de Ethereum Name Service (ENS) op het Ethereum-netwerk worden aangeboden.

Dit moet het versturen van crypto gemakkelijker en toegankelijker maken voor een breed publiek.

Crypto fusie van AI supertoken krijgt een lanceerdatum

Drie grote projecten gericht op crypto en AI gaan fuseren. Fetch.ai (FET), singularitynet (AGIX) ocean protocol (OCEAN) willen samensmelten tot een enorme AI supermunt.

De nieuwe munt, genaamd artificial superintelligence alliance (ASI), zou dan een marktkapitalisatie hebben van maar liefst $7,5 miljard. Hiermee willen de projecten de strijd aangaan met de grote tech-giganten.

Inmiddels is een lanceerdatum bekendgemaakt voor de fusie: 13 juni.

NYSE overweegt crypto

Tot slot meldt de New York Stock Exchange (NYSE), de grootste beurs ter wereld, dat het overweegt om cryptohandel te omarmen. De president van NYSE, Lynn Martin, meldt echter dat dan eerst de regelgeving voor crypto duidelijker moet in de VS.

Tom Farley, Martin’s voorganger, meldt in dat hij verwacht dat de regelgeving duidelijker zal worden in de komende paar jaar. Ondertussen lanceert NYSE in samenwerking met CoinDesk indices voor bitcoin opties op het platform.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie