Ivo Melchers Ivo Melchers
07/04/2024 11:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 11:22

Crypto Rewind: grote Ripple aankondiging, mega bitcoin-aankopen & meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind: grote Ripple aankondiging, mega bitcoin-aankopen & meer

Foto: rafapress/Shutterstock

De week is weer tot een einde gekomen en er was zoals gewoonlijk een stortvloed aan crypto nieuws. In deze Crypto Rewind-editie lees je over Ripple dat een eigen stablecoin gaat lanceren, opvallende bitcoin (BTC) aankopen van grote crypto firma’s en de mogelijke bitcoin dump van de Amerikaanse overheid.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple heeft plannen voor eigen stablecoin

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft deze week aangekondigd een eigen stablecoin te lanceren. Op donderdag trad de crypto-gigant naar buiten met het plan om later dit jaar een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde crypto op de markt te brengen.

De stablecoin zal volledig worden gedekt door contante dollars, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en andere gelijkwaardige activa. De reserves zullen bovendien worden gecontroleerd door een externe partij, en Ripple zal iedere maand verklaringen publiceren.

De token zal aanvankelijk worden uitgebracht op Ripple’s eigen XRP Ledger (XRPL) en de blockchain van Ethereum (ETH).

Advertentie

Tether en Genesis slaan bitcoins in

De afgelopen week werd tevens gekenmerkt door enorme bitcoin-aankopen van Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin, en het failliete crypto-leenplatform Genesis Global Capital.

Op de eerste dag van de week werd bekend dat Tether op 31 maart een totaal van 8.888 BTC had aangeschaft ter waarde van ongeveer $620 miljoen. Met deze aankoop bezit het bedrijf maar liefst 75.354 BTC, wat overeenkomt met zo’n $5,24 miljard. Hiermee is het tevens het zevende grootste bitcoin-walletadres ter wereld.

Op vrijdag kwam uit gerechtelijke documenten naar voren dat Genesis, dat sinds begin 2023 in een faillissementsprocedure zit, 32.042 bitcoins heeft gekocht.

Op 2 april heeft het leenbedrijf de liquidatie van bijna 36 miljoen aandelen in Grayscale’s bitcoin spot ETF (GBTC) voltooid. Met de opbrengsten is de gigantische bitcoin-stapel aangeschaft, die zal worden gebruikt om schuldeisers terug te betalen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoins van Amerikaanse overheid in beweging

De Amerikaanse overheid heeft deze week uit het niets ongeveer $2 miljard aan bitcoin, afkomstig van de beruchte Silk Road marktplaats, verplaatst. Specifiek zou het gaan om een deel van de in beslag genomen bitcoins van James Zhong, die in 2012 meer dan 50.000 BTC had gestolen van de darknet-markt.

Een transactie van 0,001 BTC, vermoedelijk een ’testtransactie’, is ook naar crypto exchange Coinbase verzonden.

Daarnaast is 1.999 BTC, met een waarde van $140 miljoen, overgedragen aan een Coinbase Prime account. Het is waarschijnlijk dat dit bedrag reeds verkocht is. Wanneer de rest van de inbeslaggenomen bitcoins op de markt worden gedumpt is nog een groot vraagteken. De grote transactie heeft de cryptomarkt in ieder geval opgeschud.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie