crypto-winter_kan_nog_erger_worden_waarschuwt_CEO_van_blockchain_bedrijf

Crypto-winter kan nog erger worden, waarschuwt CEO van blockchain-bedrijf

8

Het ziet er somber uit voor Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptocurrency-markt. Eind 2017 was een Bitcoin nog $20.000 waard, op het moment van schrijven is dat minder dan $3.500. Echter is volgens sommigen de bodem nog niet in zicht.

De afgelopen vier weken handelde BTC constant rond de $3.500, maar sinds afgelopen maandag dook de koers naar zo’n $3.310. Dit was een sterk signaal dat het einde van de bearmarkt nog lang niet in zicht is.

Gisteren luidde de CEO van blockchain-bedrijf Civic de noodklok. Civic is een blockchain-bedrijf dat software voor digital identity-toepassingen ontwikkelt. Volgens hem zou de huidige crypto winter nog veel erger kunnen worden, mocht de koers verder dalen.

Op Twitter schreef de CEO van Civic, Vinny Lingham: “Als we onder het niveau van $3.000 komen, wordt de crypto-winter een nucleaire crypto-winter voor Bitcoin.” En aangezien de koers steeds verder naar beneden kruipt lijkt dat scenario realiteit te worden.

Door de dalende koers is mining daarnaast niet meer winstgevend voor miners. De kosten om Bitcoin te minen zijn namelijk te hoog in vergelijking met wat het op kan brengen. Grote ‘mining farms’ moesten daardoor sluiten met als gevolg dat er steeds minder miners op het Bitcoin-netwerk actief zijn.

De rest van de cryptocurrencies lijdt ook behoorlijk onder de bearmarkt. In veel gevallen volgen de koersen van de altcoins de Bitcoin-koers waardoor ook zij grote verliezen leden. Hier en daar is er ondanks de bearmarkt echter alsnog wat goed nieuws te vinden, zoals de airdrops van BTT die TRON (TRX) de komende jaren mogelijk positief zullen beïnvloeden.

In totaal verloor de gehele crypto-markt het afgelopen jaar $400 miljard aan waarde. En gezien de huidige situatie lijkt aan die crypto-winter op de korte termijn nog geen einde te komen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€9.858,46 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.810,13 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.732,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.841,13 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.915,61 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.079,80 Kopen
Laatste nieuws