Tim Kamp Tim Kamp
09/01/2024 14:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 14:04

Cryptobeurs stuurt Bitcoin naar de maan, letterlijk

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-maanmissie

Foto: Shutterstock/aleks333

Bitcoin maakt zich klaar voor een buitengewone reis naar de maan. Aan boord van de Vulcan Centaur-lunar-raket bevindt zich een fysieke bitcoin (BTC), die fungeert als een cryptowallet met 1 BTC. Deze opmerkelijke stunt is het resultaat van een samenwerking tussen BitMEX en het robotbedrijf Astrobotic Technology.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin letterlijk naar de maan

De lancering vond plaats vanaf het Cape Canaveral Space Force Station, en het ruimtevaartuig zal naar verwachting in februari de maan bereiken. De fysieke bitcoin is niet alleen een symbolisch object, maar bevat ook daadwerkelijk minimaal 1 BTC.

De bijzonderheid van deze missie wordt verder benadrukt door het feit dat de bitcoin-wallet een openbaar ‘vanity address’ heeft. Dit stelt het publiek in staat om extra bitcoin te sturen en getuige te zijn van de inwisseling zodra iemand het object op de maan oppikt.

BitMEX verklaart het als volgt: “De munt zal een geregistreerde lading zijn op het Peregrine-1 manifest en zal op het oppervlak van de maan blijven totdat een ondernemende ziel het komt ophalen.”

De Peregrine-1, het ruimtevaartuig dat nu de fysieke bitcoin naar de maan transporteert, is een creatie van Astrobotic Technology. Het is de volgende stap in de ruimtevaart na het loskoppelen van de Vulcan Centaur-raket. Als alles volgens schema verloopt, zal de Peregrine-1 op 23 februari op de maan landen. Deze missie, genaamd Peregrine Mission One, is de eerste Amerikaanse maanlanding sinds het beroemde Apollo-programma in 1969.

 

Advertentie

BitMEX-ceo kijkt verder dan crypto

Stephan Lutz, de CEO van BitMEX, deelde zijn enthousiasme over deze unieke ruimteverkenning in een persbericht. Hij benadrukte dat deze missie niet alleen een prestatie is op het gebied van ruimteverkenning maar ook een belangrijke stap betekent in het creëren van een monetair systeem voor een toekomstige ruimte-economie.

Volgens Lutz is de Bitcoin op de maan een tijdcapsule die een van de meest significante innovaties in de menselijke geschiedenis vastlegt. “Ik kijk er naar uit om te zien wat ons te wachten staat op het gebied van gedecentraliseerde financiën, waar financiële systemen aardse grenzen overstijgen en individuen door het hele heelal machtigen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie