Tim Kamp Tim Kamp
09/01/2024 14:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 14:04

Cryptobeurs stuurt Bitcoin naar de maan, letterlijk

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-maanmissie

Foto: Shutterstock/aleks333

Bitcoin maakt zich klaar voor een buitengewone reis naar de maan. Aan boord van de Vulcan Centaur-lunar-raket bevindt zich een fysieke bitcoin (BTC), die fungeert als een cryptowallet met 1 BTC. Deze opmerkelijke stunt is het resultaat van een samenwerking tussen BitMEX en het robotbedrijf Astrobotic Technology.

Coinbase stopt met bitcoin betalingen, vanwege ’technische uitdagingen’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin letterlijk naar de maan

De lancering vond plaats vanaf het Cape Canaveral Space Force Station, en het ruimtevaartuig zal naar verwachting in februari de maan bereiken. De fysieke bitcoin is niet alleen een symbolisch object, maar bevat ook daadwerkelijk minimaal 1 BTC.

De bijzonderheid van deze missie wordt verder benadrukt door het feit dat de bitcoin-wallet een openbaar ‘vanity address’ heeft. Dit stelt het publiek in staat om extra bitcoin te sturen en getuige te zijn van de inwisseling zodra iemand het object op de maan oppikt.

BitMEX verklaart het als volgt: “De munt zal een geregistreerde lading zijn op het Peregrine-1 manifest en zal op het oppervlak van de maan blijven totdat een ondernemende ziel het komt ophalen.”

De Peregrine-1, het ruimtevaartuig dat nu de fysieke bitcoin naar de maan transporteert, is een creatie van Astrobotic Technology. Het is de volgende stap in de ruimtevaart na het loskoppelen van de Vulcan Centaur-raket. Als alles volgens schema verloopt, zal de Peregrine-1 op 23 februari op de maan landen. Deze missie, genaamd Peregrine Mission One, is de eerste Amerikaanse maanlanding sinds het beroemde Apollo-programma in 1969.

 

Advertentie

BitMEX-ceo kijkt verder dan crypto

Stephan Lutz, de CEO van BitMEX, deelde zijn enthousiasme over deze unieke ruimteverkenning in een persbericht. Hij benadrukte dat deze missie niet alleen een prestatie is op het gebied van ruimteverkenning maar ook een belangrijke stap betekent in het creëren van een monetair systeem voor een toekomstige ruimte-economie.

Volgens Lutz is de Bitcoin op de maan een tijdcapsule die een van de meest significante innovaties in de menselijke geschiedenis vastlegt. “Ik kijk er naar uit om te zien wat ons te wachten staat op het gebied van gedecentraliseerde financiën, waar financiële systemen aardse grenzen overstijgen en individuen door het hele heelal machtigen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie