Ivo Melchers Ivo Melchers
31/10/2023 13:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 10:07

Dagelijks €5 in bitcoin investeren: de opvallende resultaten na 1 jaar

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dagelijks €5 in bitcoin investeren: de opvallende resultaten na 1 jaar

Foto: Christian Cantarelli/Shutterstock

Met de huidige bitcoin (BTC) koers zijn veel investeerders al snel geneigd te geloven dat het periodiek inleggen van kleine bedragen weinig nut heeft. Een gebruiker op reddit heeft echter de kracht van Dollar Cost Averaging (DCA) aangetoond. Hij heeft het afgelopen jaar iedere dag met een bedrag van 5 dollar bitcoin gekocht en nu het verbluffende resultaat gedeeld met anderen.

Rich Dad Poor Dad-auteur hoopt op een nieuwe Bitcoin-crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Succesvolle bitcoin DCA

Het gaat om een Reddit-gebruiker onder de naam ‘Gorillahair2000’ die afgelopen zaterdag zijn succesvolle strategie deelde op het populaire sociale mediaplatform. Een jaar geleden nam hij de beslissing om te testen of het loonde om met een klein bedrag de bekende DCA-strategie te gebruiken voor bitcoin.

DCA is het periodiek investeren met een vaste inleg, ongeacht hoe de onderliggende koers er op dat moment voorstaat. Het is een zeer populaire beleggingsstrategie die het risico vermindert en over tijd een gemiddelde aankoopprijs garandeert.

De Redditor heeft de strategie exact 365 dagen uitgevoerd. Hiervoor heeft hij automatische aankopen met bitcoin-betalingsapp Strike gebruikt om de strategie zo eenvoudig mogelijk te maken.

Na iedere dag 5 dollar te hebben geïnvesteerd, heeft de investeerder in kwestie een totale stapel van 0,075 BTC bij elkaar verzameld. Hiervoor heeft hij een totaal van 1.825 dollar uitgegeven tegen een gemiddelde aankoopprijs was 24.108,58 dollar.

Met een huidige BTC koers van 34.158,20 is de waarde van zijn totale investering nu gelijk aan 2.585,75. De totale winst staat dus gelijk aan 760,75 dollar. Dit betreft een rendement van 41,68 procent. Hierbij is tevens al rekening gehouden met de bijkomende vergoedingen.

Starbucks koffie omtoveren tot BTC portfolio

Dit voorbeeld bewijst dat periodiek een klein bedrag investeren in bitcoin na een jaar al uit kan groeien tot een gevestigd portfolio.

Zoals de belegger zelf opmerkt, heeft hij wat voor velen een dagelijkse kop koffie bij Starbucks is, omgezet in een portfolio dat bijna 2.600 dollar waard is.

Indien bitcoin in een volgende bullmarkt belandt en nieuwe hoogtepunten bereikt, zullen de resultaten van deze aanpak nog veel meer mensen verbazen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie