Redactie Redactie
24/05/2024 21:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 19:32

De Bitcoin halving – wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving zorgen

Foto: shevtsovy/Shutterstock

Het is inmiddels al iets meer dan een maand geleden dat de geanticipeerde Bitcoin (BTC) halving plaatsvond. De halving is een cruciaal onderdeel van de werking van het Bitcoin netwerk. Sinds de meest recente halving wordt er druk gespeculeerd over de impact op de waarde van de cryptomunt.

De eerste weken na de langverwachte bitcoin halving hadden veel mensen vertrouwen dat dit evenement op den duur een einde zou maken aan de neerwaartse prijsbewegingen. Deze rebound lijkt inmiddels ingezet te zijn: de afgelopen tien dagen is de munt met 16,6 procent gestegen. Doordat de creatie van nieuw geminede bitcoins is teruggebracht, is het decentrale activum nóg zeldzamer geworden. De vorige keren bracht de halving telkens een enorme bullmarkt. Dit keer lijkt de munt hetzelfde patroon te volgen.

Wil je van dichtbij zien hoe je bitcoins kunt minen? Onderaan dit artikel leggen we uit hoe je heel eenvoudig kunt starten met het maken van bitcoins.

Halving voorbij, wat kunnen we verwachten?

Dik vier weken terug vond eindelijk de langverwachte halving plaats. De cryptocommunity wachtte al vier jaar op deze gebeurtenis. Na de nacht tussen 19 en 20 april werden de beloningen voor bitcoin miners door tweeën gedeeld.

Sinds het begin van het netwerk in 2009 is het nu vier keer gebeurd dat de opbrengsten van miners geslonken zijn. Dit gebeurt ongeveer elke vier jaar, omdat dit de tijd is waarin er 410.000 transactieblokken worden gemined.

Deze manier van het indammen van de opbrengsten is een uniek mechanisme van de Bitcoin. Dankzij deze werking is de cryptomunt anders dan de traditionele valuta. Door dit systeem, ingebouwd in het protocol, is er een vooraf vastgestelde schaarste die niet aangepast kan worden. Er is een maximum aantal bitcoins dat vrijgegeven zal worden. Dankzij de werking van het halveren wordt de munt over tijd schaarser, ondanks dat er meer op de markt beschikbaar komen.

BTC steeds zeldzamer, koers lijkt te volgen

De halving is een fundamentele gebeurtenis die telkens weer veel interesse in de markt opwekt. De verminderde aanvoer doet bij een gelijkblijvende (of toenemende) vraag de prijs stijgen. Ook in het verleden was dit het geval.

“Normale” fiatvaluta’s zijn hevig onder de invloed van inflatie door overheidsinterventies. De halving benadrukt dan ook het deflatoire karakter van bitcoin. Bitcoin heeft geen centrale autoriteit die bepaalt wat er met de munt gebeurt en wanneer er extra munten op de markt komen. No matter what, de inflatie van bitcoin neemt om de zoveel tijd af.

De prijsstijging die plaatsvond na het initiële zakken na de halving werd door veel analisten al verwacht. Dit, in combinatie met de acceptatie en lancering van spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de VS, doet de analisten volop speculeren over de toekomst van de koers.

Wil je optimaal gebruik maken van deze kans? Overweeg dan om zelf bitcoin te gaan minen. Dankzij Rollman Mining, een Nederlands bedrijf, heb je geen verstrekkende voorkennis of een groot inkoopbudget nodig om te beginnen. Rollman Mining maakt het mogelijk om vanuit een eigen huiskamer bitcoin te minen. Daarnaast biedt Rollman Mining, in samenwerking met Crypto Insiders, een korting van 500 euro op je eerste aankoop.

Ga naar Rollman Mining

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie