Robin Hazekamp Robin Hazekamp
19/12/2023 20:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 18:45

De bitcoin prijsverwachting voor oud en nieuw 2023-2024

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De bitcoin prijsverwachting voor oud en nieuw 2023-2024

Foto: Photoromeo/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is vrij volatiel vandaag. Vanmiddag steeg de munt naar een hoogtepunt van $43.300, een toename van meerdere procenten. Na een aantal uur rond dat bedrag te hebben geschommeld, keldert de koers nu weer omlaag naar de $41.900. Dat neemt echter niet weg dat de komende tijd wellicht een stijging verwacht kan worden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto analist verwacht bitcoin koersdaling, maar slaat de plank mis

Op het moment van schrijven gaat een bitcoin over de toonbank voor $41.930. De munt heeft bijna de hele dag flink in de plus gestaan, dicht bij de $43 duizend. Een belangrijke analist heeft op basis van de meest recente data een voorspelling gedaan over wat de koers de komende tijd gaat doen.

Cryptoanalist Ali_charts heeft op X (voorheen Twitter) vermeld wat de koers de komende tijd gaat doen. Volgens hem is bitcoin onder een belangrijke support zone gezakt, tussen de $41.200 en $42.200. Deze keldering leidt er volgens hem toe dat mensen gaan verkopen om verdere verliezen te voorkomen. Hierdoor kan bitcoin de komende tijd gaan dalen naar de volgende support zone tussen $37,500 en $38,700.

Tussen het schrijven van zijn analyse en de momentele stand van zaken is er veel gebeurd. Bitcoin is weer tot ver boven Ali’s aangegeven support zone gestegen. Momenteel is de munt weer teruggezakt naar de desbetreffende zone, maar bitcoin zit er niet meer onder. De aangegeven daling die Ali verwachtte is daardoor afgeweken. 

Advertentie

Potentiële stijging op komst voor bitcoin?

In plaats van een door Ali voorspelde selling pressure is juist de buying pressure omhoog gegaan. Doordat het beschikbare bitcoin aanbod op crypto exchanges is gedaald, is de vraag groter dan het aanbod. Dit is een van de redenen voor bitcoin om te stijgen. 

Een belangrijke resistance voor bitcoin is $43.500. Deze waarde lijkt lastig te zijn voor bitcoin om te doorbreken. Indien deze waarde doorbroken wordt, kan men een harde stijging van de koers verwachten.

Daarnaast is het marktsentiment rondom bitcoin ook positief. De populariteit van bitcoin blijft hoog, wat een bullish signaal is. Indien de stijgende populariteit ertoe leidt dat de bitcoin prijs de $43.500 doorbreekt, dan is een waarde van $45 duizend goed mogelijk. Indien dit niet gebeurt, verwacht dan een waarde tussen de $42 duizend en $43.500.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie