Kevin Schijven Kevin Schijven
26/09/2020 14:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2020 14:49

De bulls hebben gewonnen, zegt bitcoin (BTC) whale onderzoeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De bulls hebben gewonnen, zegt bitcoin (BTC) whale onderzoeker

De koers van bitcoin (BTC) kelderde begin deze week nadat de weerstand op $11.000 weer te sterk bleek te zijn. Toch hield bitcoin eergisteren wederom stand boven de $10.200 en vervolgens steeg de koers naar de range tussen $10.600 en $10.700.
Volgens analysebedrijf Whalemap is dit wellicht een teken van een trendommekeer die zeer bullish is. Er vormen namelijk grote whale clusters op drie verschillende niveaus, die wellicht als ondersteuning zullen fungeren voor de koers.
Whales zijn bitcoin adressen met enorme hoeveelheden BTC erop. Een whale cluster vormt zich rond een bepaald prijsniveau waar deze whales grote hoeveelheden BTC accumuleren en niets of nauwelijks verkopen.
Whalemaps meldt dat drie van deze clusters zich vormen op $10.407, $10.570 en $10.667. Deze drie prijsniveaus kunnen als support dienen en zo lang de koers niet door $10.407 zakt, duidt dat wellicht op een bullish trendommekeer. “Het voelt alsof de bulls hebben gewonnen,” aldus Whalemaps:


Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf Crypto Quant, meldde eerder deze week dat hij juist bearish was geworden over de koers op de korte termijn. De Exchange Whale Ratio neemt namelijk plotseling weer toe. Ju beschrijft deze ratio als volgt:

De Exchange Whale Ratio is de relatieve grootte van de top 10 instromen ten opzichte van de totale instroom per dag van elke exchange. Ik heb het gewogen gemiddelde gebruikt voor alle beurzen.

Enkele dagen later meldt Ju weer dat deze afneemt. Volgens de onderzoeker volgt bitcoin momenteel weer de traditionele markten en zien de meeste indicatoren er momenteel goed uit. Het enige wat we dus kunnen doen is kijken wat de whales doen.


Volgens Willy Woo zal bitcoin binnenkort weer loskoppelen van de traditionele markten en aangedreven worden door adoptie. Cijfers omtrent adoptie zijn al door hun all-time highs (ATH) doorbroken, zegt de bekende trader.


Volgens een peiling van PlanB op Twitter deze week zijn verreweg de meeste gebruikers bullish over bitcoin en crypto over de komende 12 maanden.


https://twitter.com/HODLBitty/status/1309561160275034113

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie