De bulls hebben gewonnen, zegt bitcoin (BTC) whale onderzoeker

De koers van bitcoin (BTC) kelderde begin deze week nadat de weerstand op $11.000 weer te sterk bleek te zijn. Toch hield bitcoin eergisteren wederom stand boven de $10.200 en vervolgens steeg de koers naar de range tussen $10.600 en $10.700.

Volgens analysebedrijf Whalemap is dit wellicht een teken van een trendommekeer die zeer bullish is. Er vormen namelijk grote whale clusters op drie verschillende niveaus, die wellicht als ondersteuning zullen fungeren voor de koers.

Whales zijn bitcoin adressen met enorme hoeveelheden BTC erop. Een whale cluster vormt zich rond een bepaald prijsniveau waar deze whales grote hoeveelheden BTC accumuleren en niets of nauwelijks verkopen.

Whalemaps meldt dat drie van deze clusters zich vormen op $10.407, $10.570 en $10.667. Deze drie prijsniveaus kunnen als support dienen en zo lang de koers niet door $10.407 zakt, duidt dat wellicht op een bullish trendommekeer. “Het voelt alsof de bulls hebben gewonnen,” aldus Whalemaps:

Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf Crypto Quant, meldde eerder deze week dat hij juist bearish was geworden over de koers op de korte termijn. De Exchange Whale Ratio neemt namelijk plotseling weer toe. Ju beschrijft deze ratio als volgt:

De Exchange Whale Ratio is de relatieve grootte van de top 10 instromen ten opzichte van de totale instroom per dag van elke exchange. Ik heb het gewogen gemiddelde gebruikt voor alle beurzen.

Enkele dagen later meldt Ju weer dat deze afneemt. Volgens de onderzoeker volgt bitcoin momenteel weer de traditionele markten en zien de meeste indicatoren er momenteel goed uit. Het enige wat we dus kunnen doen is kijken wat de whales doen.

Volgens Willy Woo zal bitcoin binnenkort weer loskoppelen van de traditionele markten en aangedreven worden door adoptie. Cijfers omtrent adoptie zijn al door hun all-time highs (ATH) doorbroken, zegt de bekende trader.

Volgens een peiling van PlanB op Twitter deze week zijn verreweg de meeste gebruikers bullish over bitcoin en crypto over de komende 12 maanden.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.072,50 Kopen
1
Litebit
€25.321,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.351,80 Kopen
3
SATOS
€25.534,20 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...