Rico Engelbarts
03/02/2019 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2019 13:00

De Japanse yen nu de meest gebruikte valuta voor Bitcoin trading

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
de_japanse_yen_nu_de_meest_gebruikte_valute_voor_bitcoin_trading

De Amerikaanse dollar is normaal gesproken de dominante fiat-valuta waarmee Bitcoin (BTC) wordt gekocht, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. De Japanse yen blijkt die positie namelijk sinds kort over te hebben genomen.
Ruim 490.000 BTC werd de afgelopen 24 uur verhandeld met behulp van de yen, wat 49% van het totale handelsvolume is. En aangezien de dollar maar 46% van dat volume uitmaakt laat de yen de dollar nu dus achter zich.
Er zijn verschillende redenen dat de yen nu bovenaan staat. Zo blijkt uit de data dat het gebruik van de yen vooral eind vorig jaar begon toe te nemen. In november werd voor slechts 21% van de BTC-transacties de yen gebruikt, waar de dollar toen nog 51% van de transacties uitmaakte.
Dat is nu dus wel anders. De meest aannemelijke reden dat de yen nu zo populair lijkt te zijn is dat de Japanse cryptocurrency-markt steeds beter gereguleerd wordt.
De Japanse toezichthouder, de Financial Services Authority (FSA), hanteert nu namelijk een veel strikter beleid dan voorheen. Dit doet het nadat verschillende Japanse cryptocurrency exchanges gehackt werden, waarbij honderden miljoenen verloren gingen.
Nu zorgt de Japan Virtual Currency Exchange Association ervoor dat de exchanges zich aan de regels houden. Daarnaast dient een exchange een vergunning hebben voordat het platform crypto handel mag aanbieden in Japan. Hierdoor is er veel meer vertrouwen ontstaan in de Japanse crypto-markt, wat nu terug te zien is in de cijfers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie