Wiebe Koehoorn Wiebe Koehoorn
04/03/2022 18:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2022 18:04

De onverwachte effecten van oorlog in Oekraïne op bitcoin

Nieuws

De strijd tussen Rusland en Oekraïne heeft grote gevolgen voor het volk. Daarnaast creëert het ook rimpeleffecten. Een van deze rimpeleffecten is het effect op de bitcoin (BTC) koers. We zien onder andere dat de vraag naar Bitcoin de afgelopen tijd enorm stijgt. Dit komt doordat de waarde van de Russische roebel enorm is gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daardoor gaan mensen op zoek naar bezittingen/assets die hun waarde behouden. Hoewel Bitcoin nog niet gezien kan worden als een ‘store of value’ (iets wat zijn waarde behoudt), zien we wel dat Bitcoin een populaire optie is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin: je eigen bank zijn

Zelf denk ik dat dit te maken heeft met het feit dat Bitcoin gedecentraliseerd is. Er is geen sprake van een centrale partij die de banken kan sluiten. Met Bitcoin heb je altijd toegang tot je geld en word je dus eigenlijk je eigen bank. We zien dat crypto ook wordt gebruikt om Oekraïne te steunen. Sinds afgelopen zaterdag accepteert Oekraïne donaties in verschillende crypto valuta, waaronder Bitcoin en Ethereum. Door deze situatie met Rusland en Oekraïne lijkt het sentiment rondom Bitcoin en crypto te veranderen. Mensen kunnen nu makkelijker inzien dat er voordelen zitten aan het zijn van je eigen bank.

Normaal gesproken zijn de koers van Bitcoin en de koers van aandelen redelijk aan elkaar gekoppeld. De laatste dagen zien we echter dat de koers van Bitcoin stijgt, terwijl de koers van veel aandelen juist daalt. We weten natuurlijk niet of deze ontkoppeling zich door gaat zetten, maar momenteel is de ontkoppeling in ieder geval aanwezig. Ik denk zelf dat het sentiment van Bitcoin en crypto de komende jaren zich positief zal blijven ontwikkelen en dat er steeds meer nuttige toepassingen komen voor crypto in de wereld.

Ikzelf ben eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heb me vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heb ik mijn levensmissie gevonden: een financieel gezond leven voor iedereen. Op mijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maak ik onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij ik gebruikmaak van mijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volg ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op mijn website!

Deel dit artikel
Wiebe Koehoorn

Wiebe is eind 2019 in de wereld van crypto gedoken en heeft zich vanaf begin 2020 ook meer verdiept in aandelen. Inmiddels heeft hij zijn levensmissie gevonden: ervoor zorgen dat iedereen een financieel gezond leven kan leiden. Op zijn Engels- en Nederlandstalige YouTube-kanalen maakt hij onder de naam ‘Nesami’ video’s over crypto en aandelen, waarbij hij gebruikmaakt van zijn FUFITA-methode: fundamentele, financiële en technische analyse. Als het om crypto gaat, volgt Wiebe de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bitcoin, altcoins en NFT’s. Wiebe voert zijn levensmissie uit door veel waarde te bieden in zijn video’s, e-books en Discord-community. Ben je benieuwd hoe Wiebe jou kan helpen bij het beleggen in crypto en aandelen? Neem dan eens een kijkje op zijn website https://www.nesami.com/nl.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie