Kevin Schijven Kevin Schijven
05/01/2021 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2021 20:01

DeVere Group CEO verkocht 50% van zijn bitcoin (BTC) tijdens kerst, heeft hij daar nu spijt van?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
DeVere Group CEO verkocht 50% van zijn bitcoin (BTC) tijdens kerst, heeft hij daar nu spijt van

Nigel Green, CEO van deVere Group, een Brits financieel adviesbureau, verkocht de helft van zijn bitcoin (BTC) tijdens kerst, toen de koers een nieuwe all-time high (ATH) rond $25.000 vestigde.
Green meldt in een blogartikel van vorige week dat hij een kans zag om winst te pakken op wat toen nog een recordhoogte was voor de koers van de grootste cryptocurrency op de markt.

“Waarom? Omdat het nu als elke andere investering moet worden behandeld, dat wil zeggen dat het waar mogelijk beter is om hoog te verkopen en de dips opnieuw in te kopen. Door de gestage stijging van de prijs van Bitcoin is de digitale valuta de best presterende asset van 2020 geworden, met een stijging van meer dan 200%. Als zodanig vond ik dat de tijd rijp was om winst te nemen.”

Aldus Green. Hij stelt ter verduidelijking dat deze beslissing niets te maken had met zijn vertrouwen in bitcoin. In tegenstelling juist geloof hij meer in cryptocurrencies dan ooit, zegt de CEO:

“Over mijn beslissing om te verkopen mag geen misverstand bestaan. Het is niet te wijten aan een gebrek aan geloof in Bitcoin, of het concept van digitale valuta – het is nu winstgevend om later meer te kopen. Inderdaad, meer dan ooit geloof ik dat de toekomst van geld cryptocurrencies zijn.

Net als ik, zullen veel handelaren recordhoge prijzen zien als een kans om te verkopen, dus we kunnen op korte termijn enige prijsdaling verwachten. Maar het prijstraject op langere termijn voor Bitcoin is, denk ik, ongetwijfeld naar boven.”

Toch is de koers juist op de korte termijn sindsdien al hard naar boven gestegen. Op 3 januari werd een all-time high (ATH) bereikt rond $34.600. Wellicht dat de CEO nu toch een beetje spijt heeft dat hij iets te snel verkocht heeft, al is zijn beslissing zeer begrijpelijk. Hij meldt op Twitter dat hij half januari zal overwegen wanneer hij deze 50% weer opnieuw zal inkopen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie