Rico Engelbarts
03/02/2019 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2019 15:15

Deze app voor Bitcoin-betalingen is nu de tweede populairste app voor iOS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
deze_app_voor_bitcoin-betalingen_is_nu_de_tweede_populairste_app_op_ios

De Square Cash-app is een van de meeste gebruikte betaal-apps op de Amerikaanse markt. De app is nu zelfs zo populair dat het de op één na populairste gratis app voor iOS is. Door de populariteit is het bedrijf achter de app, waarvan voormalig Twitter CEO Jack Dorsey de CEO is, met maar liefst $13 miljard in waarde gestegen.
Met Square Cash, beter bekend als de Cash App, kunnen gebruikers rechtstreeks geld naar elkaar sturen. Het bedrijf achter de app richtte zich in het begin van haar bestaan op verkopers die geen toegang hadden tot betalingsterminals. Later begon het bedrijf zich ook te richten op peer-to-peer-betalingen (P2P).
Het interessante aan de Cash App is dat de software Bitcoin-betalingen ondersteunt. Het is daardoor bijzonder makkelijk om BTC te ontvangen en te versturen. Het bedrijf voegde de ondersteuning voor Bitcoin naar verluidt toe om te laten zien hoe innovatief en vooruitstrevend het bedrijf is.
Daarnaast denkt Jack Dorsey, de CEO van Square Cash, dat Bitcoin uiteindelijk de belangrijkste valuta van het internet wordt. Tijdens de Joe Rogan Podcast op onder andere YouTube zei hij:

Ik geloof dat het internet een eigen valuta zal hebben maar ik weet niet of dat Bitcoin zal zijn. Ik verwacht dat het Bitcoin zal zijn, gezien alle tests die het heeft doorstaan en de principes erachter, hoe het is gemaakt. Het was iets dat werd geboren op het internet, werd ontwikkeld op het internet, werd getest op het internet, [en] het is van het internet.

Het bedrijf van Jack Dorsey is nu zo’n $29 miljard waard en het plan is om de activiteiten verder op te schalen. Daarvoor nam het bedrijf onlangs voormalig CFO van Blizzard Entertainment aan als nieuwe CFO van Square Cash. Analisten verwachten daarom dat de app in alle segmenten waarin het actief is, waaronder het faciliteren van Bitcoin-betalingen, sterk zal blijven groeien.
Bekijk de hele Joe Rogan Experience podcast met Jack Dorsey hieronder:
https://www.youtube.com/watch?v=_mP9OmOFxc4

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie