Kevin Schijven Kevin Schijven
16/03/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2022 18:00

Deze hacker zegt dat hij $7 miljard aan bitcoins bezit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze hacker zegt dat hij $7 miljard aan bitcoins bezit

Foto: JaysonPhotography/Shutterstock

Een hacker met de naam ‘Gummo’ beweert dat hij maar liefst $7 miljard (€6,4 miljard) aan bitcoin (BTC) bezit. Gummo sprak hierover in een vervolginterview met Soft White Underbelly. Beide video interviews zijn onderaan het artikel te vinden.

In het interview beweert Gummo dat hij al 30 jaar lang een hacker is. Hij zegt dat hij in 2013 vier supercomputers had gebouwd voor bitcoin mining. De prijs van BTC schommelde toen tussen de $200 en $800. In anderhalf jaar zou de hacker maar liefst 80.000 BTC gemined hebben.

Koersstijging bitcoin loopt opvallend parallel met Nvidia
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

$7 miljard aan bitcoin

Ondertussen zou Gummo zelfs 179.000 BTC in handen hebben. Met de huidige prijzen zou dat overeenkomen met $7 miljard en dat maakt hem een van de rijkste mensen op aarde. Volgens de Forbes lijst van rijkste miljardairs zou hij op de 369ste positie uitkomen.

“Ik ben behoorlijk rijk. Ja, ik hoef niet meer te werken als ik dat niet wil. Ik heb meer dan zeven miljard dollar aan Bitcoin.”

Aldus Gummo. In november, toen de prijs van BTC op een all-time high van $69.000 uitkwam, had de hacker zelfs $12,4 miljard aan BTC in bezit. Hij geeft echter geen adres vrij om dit te bevestigen.

Verder vertelt Gummo dat hij een moeilijke jeugd had en dat hij ooit gepakt was voor het verkopen van gestolen computercode. Gummo zegt dat hij sindsdien een “goede” hacker is geworden die mensen help met cybersecurity.

“Wetende dat ik kan voorkomen dat iemands grootmoeder het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld afpersing via cybercrime, sta ik elke dag voor op en dat zijn de dingen die me momenteel motiveren.”

Op Twitter lijkt hij vooral veel steun te krijgen voor zijn verhaal. Toch zijn er natuurlijk ook veel mensen die moeite hebben het verhaal te geloven. Gummo meldt verder dat de wereld van hackers steeds grimmiger wordt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie