Kevin Schijven Kevin Schijven
11/01/2021 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2021 19:44

Deze student vond oude bitcoin (BTC) ter waarde van miljoenen en verkocht ze meteen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oude Bitcoin (BTC) ter waarde van miljoenen teruggevonden en verkocht door student

Deze student vond plotseling maar liefst 127 bitcoins (BTC) op een oude computer van zijn grootvader terug. Hij verkocht deze BTC begin dit jaar in één dag voor ongeveer $4,24 miljoen, of 3,5 miljoen euro.
De anonieme gebruiker met de naam ‘BitcoinHolderThankU’ meldt op Reddit dat hij zo’n 8 tot 9 jaar geleden de bitcoin verdiend had met het invullen van enquêtes, het bekijken van video’s en door “andere willekeurige online taken uit te voeren.”
Mensen waren in eerste instantie sceptisch over het verhaal. Hoe kun je namelijk zoveel verkopen in een dag? De meeste cryptocurrency-exchanges hanteren limieten die ver onder het bovenstaande bedrag liggen.
De Redditor vertelt dat onmiddellijk nadat hij de bitcoin vond, hij de hele dag had besteed om uit te zoeken wat de goedkoopste en snelste manier was om ze te verkopen. Uiteindelijk heeft hij de bitcoin via een over-the-counter (OTC) platform verkocht aan verschillende bedrijven voor een prijs van $33.439,02 per BTC min een fee of vergoeding van 0,15%.
Daarmee verdiende de student in één keer $4,24 miljoen. Toch zegt hij dat hij dit een volgende keer anders zou aanpakken. Ten eerste zou hij niet alles verkopen, maar ook een deel vasthouden. Ook geeft hij toe wellicht overhaast te zijn geweest, aangezien de bitcoin koers toen nog aan het stijgen was.
Op Reddit wordt de student vooral geadviseerd om al zijn sociale media accounts te sluiten om zichzelf te beschermen. Publiekelijk op het internet vertellen hoeveel je met crypto hebt verdiend kan helaas erg riskant zijn.
Het bovenstaande verhaal is overigens een uitzondering. Er is een grote hoeveelheid bitcoin verloren geraakt in de begindagen van de cryptocurrency en deze zullen hoogstwaarschijnlijk nooit meer teruggevonden worden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie