Rico Engelbarts
22/09/2020 06:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2020 06:16

Dit is hoe groot de Bitcoin (BTC) blockchain nu is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is hoe groot de Bitcoin (BTC) blockchain nu is

Op 19 september bereikte de volledige Bitcoin (BTC) blockchain een totaal van 300 gigabyte aan data, aldus data van blockchain.com. In deze data staan alle transacties in de geschiedenis van Bitcoin opgeslagen en miners gebruiken deze data om transacties te kunnen verwerken.
Het lijkt op het eerste oog misschien veel data, maar in verhouding met Ethereum (ETH) is het nog niets. Bitcoin zou met een terabyte aan data makkelijk nog 10 jaar verder kunnen, de volledige blockchain van Ethereum is inmiddels al vijf terabytes. De blockchain van Ethereum groeit ook gestaag door door de blockgroottes die toenemen. De nodes zijn in tegenstelling tot Bitcoin wel weer beknopter, slechts 165 GB.
De blockchain van Bitcoin is flink gegroeid, vooral in vergelijking met vroeger. Mede door de integratie van het SegWit protocol steeg het aantal transacties behoorlijk. De blockgrootte is hierdoor ook toegenomen naar twee megabytes.
Pas vanaf 2016 werd de blockchain van Bitcoin aanzienlijk groter door de toename van gebruikers. In de eerste vier jaar van het bestaan was de blockchain van Bitcoin slechts 20GB. Momenteel groeit de blockchain ongeveer 58GB per jaar.Hoewel de Bitcoin blockchain niet langzamer wordt van de toenemende grootte, is er zeker nog ruimte voor optimalisatie.
Volgens Utreexo ontwikkelaar, Calvin Kim, kan het unspent transaction output systeem nog wel eens een probleem worden in de toekomst. Hoewel dit momenteel nog niet aan de orde is. De ontwikkelaars van Utreexo proberen het probleem voor te zijn door al bezig te gaan met een oplossing ter preventie. Met hun systeem maken ze het mogelijk om unspent outputs te verkleinen naar enkele kilobytes. Dit gaat niet ten kosten van de veiligheid.
BitMex, wat tevens het overkoepelend bedrijf is, heeft interesse in deze technologie en helpen ook bij de financiering. Echter hoeven we de update niet snel te verwachten aangezien het doorvoeren van aanpassingen aan Bitcoin heel bewust ontzettend lang duurt en veel werk kost.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie