Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Dit is hoe groot de Bitcoin (BTC) blockchain nu is

Op 19 september bereikte de volledige Bitcoin (BTC) blockchain een totaal van 300 gigabyte aan data, aldus data van blockchain.com. In deze data staan alle transacties in de geschiedenis van Bitcoin opgeslagen en miners gebruiken deze data om transacties te kunnen verwerken.

Het lijkt op het eerste oog misschien veel data, maar in verhouding met Ethereum (ETH) is het nog niets. Bitcoin zou met een terabyte aan data makkelijk nog 10 jaar verder kunnen, de volledige blockchain van Ethereum is inmiddels al vijf terabytes. De blockchain van Ethereum groeit ook gestaag door door de blockgroottes die toenemen. De nodes zijn in tegenstelling tot Bitcoin wel weer beknopter, slechts 165 GB.

- Advertentie -

De blockchain van Bitcoin is flink gegroeid, vooral in vergelijking met vroeger. Mede door de integratie van het SegWit protocol steeg het aantal transacties behoorlijk. De blockgrootte is hierdoor ook toegenomen naar twee megabytes.

Pas vanaf 2016 werd de blockchain van Bitcoin aanzienlijk groter door de toename van gebruikers. In de eerste vier jaar van het bestaan was de blockchain van Bitcoin slechts 20GB. Momenteel groeit de blockchain ongeveer 58GB per jaar.Hoewel de Bitcoin blockchain niet langzamer wordt van de toenemende grootte, is er zeker nog ruimte voor optimalisatie.

Volgens Utreexo ontwikkelaar, Calvin Kim, kan het unspent transaction output systeem nog wel eens een probleem worden in de toekomst. Hoewel dit momenteel nog niet aan de orde is. De ontwikkelaars van Utreexo proberen het probleem voor te zijn door al bezig te gaan met een oplossing ter preventie. Met hun systeem maken ze het mogelijk om unspent outputs te verkleinen naar enkele kilobytes. Dit gaat niet ten kosten van de veiligheid.

BitMex, wat tevens het overkoepelend bedrijf is, heeft interesse in deze technologie en helpen ook bij de financiering. Echter hoeven we de update niet snel te verwachten aangezien het doorvoeren van aanpassingen aan Bitcoin heel bewust ontzettend lang duurt en veel werk kost.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.185,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.185,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...