Home Nieuws Bitcoin nieuws Dit is hoe groot de kans is dat bitcoin (BTC) in december...

Dit is hoe groot de kans is dat bitcoin (BTC) in december boven $20.000 staat

- Advertentie -

Sinds de recente opwaartse beweging van bitcoin (BTC) en het nieuws dat een aantal grote bedrijven de markt hebben betreden, durven hier en daar mensen weer te dromen van de $20.000. Dit is de hoogste prijs die bitcoin ooit heeft bereikt in zijn bestaan en werd in december 2017 aangetikt. Maar hoe groot is de kans dat bitcoin zijn record weer bereikt?

Skew is een analysebedrijf dat onder andere op basis van gegevens van de futuresmarkten allerlei analyses uitvoert. Op zijn website zijn een enorm aantal interessante grafieken te zien over alles wat met de bitcoin markt te maken heeft. Op basis van de optiecontracten is op het platform te zien wat de kans is dat bitcoin tot een bepaalde prijs gaat stijgen.

Zo is op basis van de optiecontracten de kans dat bitcoin in december van dit jaar nog boven de $10.000 staat 83%. Hoe hoger de prijs, hoe lager de kans dat de koers hier in december 2020 boven staat. Zodoende komt Skew tot de conclusie dat bitcoin een kans heeft van slechts 7% om het jaar boven de $20.000 af te sluiten.

Skew geeft daarnaast ook schattingen voor de langere termijn. Zo is de kans op bitcoin boven $20.000 in maart 2021 alweer 15% en juni 18%. Deze schattingen moeten echter niet aangenomen als absolute waarheid. De markt kan namelijk snel veranderen.

Desalniettmin was de recente rally gezond. Dat stelt onder andere Charles Edwards van Capriole Investments. In een tweet schreef hij:

“Deze pump is organisch spot aangedreven.

Er is bijna geen weerstand in het orderboek.

Ja, dingen kunnen snel veranderen, het is crypto.

Maar dit is een heel gezonde move.

Iets wat we nog nooit eerder hebben gezien bij 12K plus #bitcoin.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.658,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.396,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.425,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.433,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.451,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...