Ivo Melchers Ivo Melchers
06/10/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:38

Dit is wanneer bitcoin gaat knallen volgens bekende analist Raoul Pal

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is wanneer bitcoin gaat knallen volgens bekende econoom Raoul Pal

Foto: Champ008/Shutterstock

De komst van een nieuwe bitcoin (BTC) bullmarkt kan voor velen niet snel genoeg komen. Ondanks het feit dat we dit jaar uit de zware bearmarkt zijn geklommen, is er allesbehalve sprake van een bullmarkt zoals die van 2020/2021. Het macro-economische klimaat is op zijn zachts gezegd niet ideaal momenteel en hierdoor ondervindt bitcoin negatieve gevolgen. De populaire macro-econoom Raoul Pal heeft zijn verwachting uitgesproken over wanneer de volgende grote stijgende trend weleens van start kan gaan.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe BTC bullmarkt

Pal is de mede-oprichter en CEO van Real Vision, een financieel mediabedrijf dat gespecialiseerd is in het verstrekken van diepgaande analyses en interviews met financiële experts en marktprofessionals. In een recent interview heeft hij aangegeven dat hij zijn pijlen op het tweede kwartaal van 2024 heeft gericht voor de start van een nieuwe bullmarkt.

Velen uit het crypto-land zullen ook het tweede kwartaal van volgens jaar als stip op de horizon hebben vanwege de BTC halving die ergens in die maanden plaats zal vinden. Veel crypto-investeerders verwachten dat de aanbodschok, door de halvering van nieuwe in omloop gebrachte bitcoins, ook dit keer zal leiden tot een grote prijsstijging.

Pal heeft zijn hoop echter meer gevestigd op enkele macro-economische factoren voor het aanwakkeren van een nieuwe bullmarkt.

Volgens de welbekende investeerder viel de halving tot dusver iedere keer samen een verkrapping van het monetaire beleid. Hij is dan ook van mening dat de macro-economische factoren de daadwerkelijke katalysatoren zijn voor de bullmarkten.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de centrale banken van over de hele wereld agressief de rentes hebben verhoogd sinds begin 2022 om de inflatie te beteugelen. Zo staat de rente in de Verenigde Staten op het hoogste niveau in maar liefst 22 jaar tijd.

Dit klimaat maakt het investeren in risicovolle activa zoals bitcoin een stuk minder aantrekkelijk. Mogelijke renteverlagingen in 2024, evenals potentiële fiscale stimuleringsmaatregelen die aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen vooraf zouden kunnen gaan, zullen volgens Pal de belangrijkste katalysatoren zijn voor een nieuwe bullmarkt.

Bitcoin koers verwachting

Wat betreft prijsdoelen wil Pal vermijden voorspellingen te doen omdat je hierdoor in een negatief daglicht wordt gezet in het geval je de plank misslaat. Toch geeft hij aan dat de bitcoin koers, gezien zijn prestaties uit het verleden, zijn laatste recordhoogte zou kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie