Kevin Schijven Kevin Schijven
13/01/2021 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2021 07:03

Dit zijn de rijkste bitcoin (BTC) miljardairs ter wereld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit zijn de rijkste bitcoin (BTC) miljardairs ter wereld

Forbes heeft een lijstje opgesteld van de allerrijkste cryptocurrency miljardairs. De recente prijsstijging van bitcoin (BTC) naar een nieuwe all-time high (ATH) van $41.950 heeft hieraan bijgedragen. Het lijstje is opgesteld door Forbes schrijver Michael Del Castillo en gepubliceerd op 11 januari:


Aan de top staan de Winklevoss tweeling, eigenaren van de Gemini cryptocurrency-exchange en bekend van de Facebook rechtszaak. Hun geschatte netto waarde in crypto ligt op $1,4 miljard:

“Bitcoin heeft Facebook overtroffen qua marktkapitalisatie. Het is logisch dat een geldnetwerk waardevoller zou zijn dan een sociaal netwerk.”

Aldus Cameron Winklevoss. In de rechtszaak beschuldigden de broers Mark Zuckerberg van het stelen van hun idee voor Facebook. In 2010 werd het boek, Accidental Billionaires, verfilmd als The Social Network. Het vervolg, Bitcoin Billionaires, krijgt ook een film en gaat over de tweeling die in 2012 zich volledig op bitcoin stortte.
Daarna volgt Matthew Roszak, medeoprichter en CEO van Bloq, met een geschatte netto waarde in crypto van $1,2 miljard. Op de derde plaats valt de bekende durfkapitalist Tim Draper met $1,1 miljard aan crypto. Hij kocht bijna 30.000 BTC tijdens een veiling in 2014 die in beslag waren genomen van Silk Road.
MicroStrategy CEO Michael Saylor bezit naar schatting $600 miljoen aan crypto. Hij maakte in 2020 veel naamsbekendheid in de crypto-wereld door met MicroStrategy als eerste beursgenoteerde bedrijf groots in bitcoin te investeren.
Dan vinden we Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital en voormalig Goldman Sachs partner. Hij bezit naar schatting $478 miljoen aan crypto. Die schatting is gebaseerd op het aandeelpercentage van zijn bedrijf, wellicht bezit hij zelf nog meer.
Als laatste vinden we Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin. Hij heeft naar verluidt 330.000 ETH in bezit, ter waarde van $360 miljoen. Men moet rekening houden dat dit dus alleen gaat om wat deze heren in crypto bezitten, ze bezitten daarnaast ook nog grote hoeveelheden in fiatgeld en wellicht andere activa.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie