Timo Bult Timo Bult
21/07/2021 16:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2021 16:39

Dogecoin (DOGE) stijgt hard in groen kleurende markt, bitcoin (BTC) herovert $30.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) stijgt hard in groen kleurende markt, bitcoin (BTC) herovert $30.000

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is gisteren nacht onder de $30.000 gedoken. De angst op een verdere daling het $20.000-bereik in zat er goed in, maar zover kwam het vooralsnog niet. Bitcoin maakte inplaats daarvan een mooie stuiter, en deed dit op aardig volume. De algehele markt ziet hierdoor een aardig herstel, met dogecoin (DOGE) als grootste top 10 stijger.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) herovert na saaie uren de $30.000

Vanochtend vroeg begon de bitcoin koers na ongeveer 20 uur horizontaal te hebben gehandeld weer te stijgen. En dat ging direct rap. Ongeveer 12 uur later staat BTC namelijk alweer ruim 7% in het groen.

Kortom, de $30.000 is ook nu weer niet gebroken. Het was de vierde test sinds de enorme daling in mei. De stuiter brengt bitcoin terug naar een prijs van $32.030 op crypto exchange Coinbase.

Onderweg heeft de koers inmiddels al de middellijn van de Bollinger Bands en de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek gebroken. De bulls lijken dus goed terug te kunnen slaan!

De bekende handelaar en analist Josh Rager stelt op Twitter, ondanks de mooie stijging vandaag, voorzichtig te blijven. Zelf gelooft hij dat er nog meer dalingen in kunnen zitten. Daarom wacht hij op meer positieve signalen.

“Er zal een bodem gevormd gaan worden, dit kan zeker al een bodem zijn, maar je moet wachten op een bevestiging, of blindelings kopen en hopen/bidden

De neerwaartse trend is niet verbroken totdat het tegendeel is bewezen, er moeten nog hogere highs worden neergezet, daarom – ik ben niet optimistisch totdat de markt het laat zien.”

https://twitter.com/Rager/status/1417877224468922370

Advertentie

Dogecoin (DOGE) profiteert het meest

Met bitcoin dik 7% in de plus doen de altcoins het vandaag nog beter. Ethereum (ETH) staat ruim 10% in het groen en ook cardano (ADA) laat een tweecijferige stijging zien. ADA is met 13% gestegen over de afgelopen 24 uur.

Dogecoin, te vinden op plek 8, is de hardste top 10 stijger. De meme coin is met 15% in waarde gestegen en weet hiermee weer boven de $0,20 uit te komen. Al met al doen de altcoins het dus beter dan bitcoin. Dat is onder andere te zien aan het feit dat de bitcoin dominantie met 0,4% is afgenomen. Het aandeel van bitcoins waarde in de gehele markt is nu 45,9%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie