Ivo Melchers Ivo Melchers
27/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 16:00

Domper: twee bitcoin beursfondsen uit onverwachte hoek uitgesteld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Domper: twee bitcoin beursfondsen uit onverwachte hoek uitgesteld

Foto: Jarretera/Shutterstock

Terwijl niemand er op had gerekend, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de deadlines voor twee bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Funds (ETF’s) uitgesteld. Zowel het besluit over een ETF-aanvraag van ARKInvest samen met 21Shares als die van GlobalX zijn uitgesteld door de financiële waakhond. De deadlines van beiden waren nog niet binnen handbereik en dus kom het nieuws zeer onverwacht.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF’s in de wacht

Hiermee houdt de toezichthouder zich vooralsnog aan haar standaard procedure om de tussentijdse deadlines uit te schuiven. Na een zogenoemde 19-b-4 aanvraag wordt de aanvraag officieel gepubliceerd in het Federal Register en wordt de beoordelingsperiode in gang gezet. De SEC heeft in totaal drie tussentijdse deadlines waarin het haar beslissing uit mag stellen. Vóór de vierde deadline zal een uiteindelijk besluit gevormd moeten worden.

GlobalX, een bekende uitgever van ETF’s, diende op 4 augustus haar 19b-4-aanvraag in voor een spot-ETF voor bitcoin. Dit was een stuk later dan de explosie aan pogingen van eind juni die volgde op de aanvraag van de reusachtige vermogensbeheerder BlackRock. De allereerste tussentijdse deadline stond gepland voor 7 oktober, maar de SEC geeft zichzelf nu tot minimaal 21 november de tijd.

De tussentijdse deadline voor de aanvraag van ARK Invest en 21Shares stond pas voor 11 november op de agenda. Zij waren de hele horde aan ETF-aanvragen voor aangezien de 19b-4 aanvraag op 25 april al werd ingediend. Nu laat alleen nog maar de ultieme deadline van10 januari op zich wachten.

Het is onduidelijk waarom de commissie ervoor heeft gekozen om dit keer significant eerder haar deadlines uit te stellen. Normaal gesproken wacht de toezichthouder tot minimaal een paar dagen vóór de deadline.

Advertisement

Volgende BTC deadlines aanstaande

De tweede deadlines van de grote horde aan ETF-aanvragen komen bovendien ook steeds dichterbij. Uiterlijk in de week van 16 oktober zullen we meer te horen krijgen over de pogingen van BlackRock, Bitwise, VanEck, Wisdomtree, Invesco & Galaxy, Fidelity en Valkyrie.

De kans is echter groot dat we nog geen definitief besluit te horen krijgen. Het is aannemelijk dat de toezichthouder, net zoals het tot dusver altijd heeft gedaan, de volle 240 dagen in gebruik gaat nemen om tot een eindoordeel te komen. Alle ogen zijn wat dat betreft gericht op begin volgend jaar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement