Thom Derks Thom Derks
15/05/2022 06:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2022 06:30

Drie manieren om met crypto een passief inkomen te verdienen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Drie manieren om met crypto een passief inkomen te verdienen

Foto: Visual Generation/Shutterstock

Geld verdienen zonder dat je er iets voor hoeft te doen; een passief inkomen. Het is waarschijnlijk de droom van iedereen die investeert. Binnen de cryptocurrency wereld zijn er een aantal mogelijkheden om jouw cryptovermogen aan het werk te zetten. Bijvoorbeeld door je crypto te staken in een Proof-of-Stake blockchain. Een andere optie is de wereld Decentralized Finance (DeFi) waar je jouw crypto kunt uitlenen en jezelf laten betalen om met jouw vermogen liquiditeit te verzorgen bij decentrale beurzen. Als laatste kan het ook interessante zijn om jouw bitcoin (BTC) of andere crypto vast te zetten bij crypto-bedrijven in ruil voor rente.

Bitcoin-analist PlanB: ‘Mensen worden ongeduldig’ in saaie cryptomarkt
Bitcoin-analist PlanB: 'Mensen worden ongeduldig' in saaie cryptomarkt

Cryptocurrency staking

De eerste en meest populaire optie om een passief inkomen te genereren met jouw cryptovermogen is via staking. Je kunt dit doen door een wallet van een Proof-of-Stake blockchain te downloaden en vervolgens jouw cryptocurrencies aan het werk te zetten om het netwerk te beschermen. Een andere optie is om te staken via grote beurzen die al het technische werk voor jou op zich nemen. Je kunt bijvoorbeeld ethereum (ETH) staken in het nieuwe Proof-of-Stake netwerk bij beurzen als Kraken en Binance. In ruil daarvoor nemen zij een klein percentage van de winst, maar het is een eenvoudige en zorgeloze manier om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld zo op je ether een rendement van 4 tot 6 procent op jaarbasis verdienen bij de grote beurzen. Zo profiteer je van de eventuele koerswinst op ether en krijg je een rendement op je tokens.

Advertentie

De magische wereld van DeFi

Een andere optie is om je cryptovermogen de DeFi-wereld in te sluizen. Hier heb je talloze mogelijkheden om je vermogen aan het werk te zetten en een passief inkomen te genereren. Hierbij moet je wel bedenken dat hoe hoger het beloofde rendement is, hoe groter het risico is dat je loopt. Gratis geld bestaat niet, dus wees je ervan bewust dat, afhankelijk van de keuzes die je maakt, er consequenties zijn voor je cryptovermogen. Je kunt je cryptovermogen bijvoorbeeld uitlenen bij decentrale leenplatforms. Die functioneren in principe net als banken en als beloning krijg jij een rente over de uitgeleende fondsen, maar is het mogelijk dat de decentrale bank failliet gaat als het een te ruim beleid voert en teveel mensen de leningen niet kunnen terugbetalen.

Crypto Rewind: succes bitcoin ETF’s, Europese renteverlaging & meer
Crypto Rewind: succes bitcoin ETF’s, Europese renteverlaging & meer

Jouw vermogen vastzetten bij crypto-bedrijven

Bij verschillende platforms is het mogelijk om jouw cryptovermogen aan het werk te zetten door het vast te zetten op een soort spaarrekening. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je bitcoin voor drie maanden vast te zetten en in ruil hiervoor een relatief lage rente ontvangen. Na drie maanden krijg jij je bitcoin weer terug en ontvang je daar ook de rente bij. Let op dat men in alle gevallen risico neemt met jouw cryptovermogen en het dus geen absolute zekerheid is dat je alles terugkrijgt. Je ontvangt de rente namelijk in ruil voor het risico dat je neemt met het uitlenen of op een andere manier tijdelijk weggeven van je cryptovermogen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie