Timo Bult Timo Bult
15/11/2023 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 18:22

Duitse bankreus Commerzbank zet crypto-stap en mag diensten aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Duitse bankreus Commerzbank zet crypto-stap en mag diensten aanbieden

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

De Duitse bankgigant Commerzbank heeft een grote stap in de cryptowereld gezet. Als eerste grote Duitse “fullservice bank” heeft Commerzbank de Duitse licentie voor crypto-bewaardiensten (Kryptoverwahrlizenz) gekregen. Het is een vervolg op de zichtbare trend in Duitsland waar grote instituties zich steeds meer in crypto durven te begeven.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Commerzbank mag bitcoin-bewaardiensten aanbieden

In een verklaring op de website van de bank valt te lezen dat de licenties is verkregen onder Artikel 1 Sectie 1a Zin 1 Nr 6 van de Duitse Bankwet (KWG). Deze licentie stelt de bank in staat om een uitgebreid scala aan digitale activadiensten te ontwikkelen, met speciale nadruk op crypto zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De eerste stap die de bank zet, is het opzetten van een veilig en betrouwbaar bewaarplatform dat volledig voldoet aan de regelgeving. Dit platform is bedoeld om institutionele klanten te ondersteunen door bewaardiensten voor crypto-activa aan te bieden.

Welke cryptocurrencies precies onderdeel zullen zijn van dit platform is nog niet bekend.

Crypto is een strategische zet

Dr. Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, Chief Operating Officer van Commerzbank, benadrukt in de update het belang van deze ontwikkeling:

“Nu we de licentie hebben verkregen, hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Dit onderstreept onze voortdurende inzet voor het toepassen van de nieuwste technologieën en innovaties en vormt de basis voor het ondersteunen van onze klanten op het gebied van digitale activa,” aldus del Castillo-Schulz.

Deze stap van Commerzbank weerspiegelt een groeiende trend onder traditionele financiële instellingen om zich aan te passen aan de snel veranderende en opkomende cryptomarkt. Eerder dit jaar verkreeg bankgigant DZ Bank al een dergelijke licentie.

Door het verkrijgen van de licentie positioneert Commerzbank zich als een voorloper in het omarmen van digitale activa en blockchain-technologie binnen de reguliere banksector. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op hoe institutionele klanten omgaan met crypto, en het markeert mogelijk een belangrijk moment in de integratie van deze technologieën in het traditionele financiële systeem.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement